(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Růžičková kapusta s kaší
Potřebné ingredience
růžičková kapusta,brambory,mléko,máslo,kostka masoxu,špetka cukru,sůl
Postup přípravy
Můžete začít tím,že se kouknete na kterékoliv stránky,kde se dočtete,jak moc je růžičková kapusta zdraví prospěšná..tady je jedna z nich: http://www.fiftyfifty.cz/spolecensky-magazin/5539857/Ruzickova-kapusta-pomaha-nejen-proti-stresu.php
A nyní recept-k jeho napsání mě motivoval náš dnešní oběd:
Jednotlivé růžičky očistím tak,že odříznu nožem košťálek a lístky,které jdou ,oloupu tak,aby byla kapusta hezká.Vložím do hrnce,zaleji vodou,do které jsem přidala kostku bujonu a cca 2 lžičky cukru na kilo kapusty(v tom je ten největší fígl,protože cukr výrazně srazí hořkost kapusty)a vařím.Ne moc dlouho,aby se nezničily významné látky,ale aby změkla(myslím tak 10 minut a pak vyzkouším).Mezitím vařím klasicky brambory a udělám z nich bramborovou kaši s máslem i s mlékem,ale ne moc řídkou.Při mixování přidám a rozmixuji s kaší i kapustičky.Při podávání zasypávám opraženou strouhankou a polévám rozpuštěným máslem.Já to miluju a dcera to sní bez problému.Přeji Vám dobrou chuť,pokud se rozhodnete tento obyčejný receptík vyzkoušet =0)
A nyní recept-k jeho napsání mě motivoval náš dnešní oběd:
Jednotlivé růžičky očistím tak,že odříznu nožem košťálek a lístky,které jdou ,oloupu tak,aby byla kapusta hezká.Vložím do hrnce,zaleji vodou,do které jsem přidala kostku bujonu a cca 2 lžičky cukru na kilo kapusty(v tom je ten největší fígl,protože cukr výrazně srazí hořkost kapusty)a vařím.Ne moc dlouho,aby se nezničily významné látky,ale aby změkla(myslím tak 10 minut a pak vyzkouším).Mezitím vařím klasicky brambory a udělám z nich bramborovou kaši s máslem i s mlékem,ale ne moc řídkou.Při mixování přidám a rozmixuji s kaší i kapustičky.Při podávání zasypávám opraženou strouhankou a polévám rozpuštěným máslem.Já to miluju a dcera to sní bez problému.Přeji Vám dobrou chuť,pokud se rozhodnete tento obyčejný receptík vyzkoušet =0)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hyzule
(upraveno)
1. 10. 2008, 10:01
recept na kapustu mám v receptech a musím souhlasit.Je vynikající a hlavně zdravá. Jen nepřidávám cukr a hořká není nikdy.Neváhejte a vařte je to hodně rychlé.
Lenka 1551
(upraveno)
2. 10. 2008, 18:52
@Hyzule
Já mám kapustičky zafixované ještě ze školní jídelny jako rozvařené, blátivé, nedobré cosi a od té doby jsem jen jednou ochutnala variantu s cukrem dle receptu naší zelinářky a tak jsem ani už bez cukru ani nevařila. Přišlo mi to jako dobrý fígl , tak se toho držím Díky za vzkazík, Lenka
Berčík
(upraveno)
1. 10. 2008, 9:58
tak jsem to včera vyrobila a chutná to nejen dcerce (27 mesíců) ale i manžílkovi a to je už co říct takže díky za tip!
Lenka 1551
(upraveno)
2. 10. 2008, 18:47
@Berčík
Jéé, tak to mám radost...Zrovna včera jsem v Hypernově nakoupil akrásnou mladou kapustičku a taky se chystáme si jí uvařit