(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Španělské ptáčky z bůčku
Potřebné ingredience
8 plátků libovějšího bůčku,1/4kg kysaného zelí,8 moravských klobásek,staročeské koření,sůl,drcený kmín,pepř,sladká paprika,olej,cibule,hladká mouka na zahuštění
Příloha-bramborový knedlík
Postup přípravy
Plátky trochu naklepeme,z jedné strany posypeme staročeským kořením,na tu stranu dáme hromádku kysaného zelí,klobásku a stočíme.Spíchneme párátkama a osolíme,opepříme.Na oleji osmahneme cibulku do zlatova,poklademe ptáčky,prudce osmahneme ze všech stran,pak ještě posypeme sladkou paprikou a drceným kmínem.Podlijeme vodou a dusíme do měkka.Pak smícháme mouku s vodou,omáčku zahustíme,dochutíme a ještě necháme tak 10-15 minut povařit.Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík.Přeju dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milka1m1
(upraveno)
19. 7. 2015, 7:56
U nas se tomu rika zahoracky zavitek
nahlásit

krišon
(upraveno)
18. 7. 2015, 20:19
Dělám též, ale nazývám "sikulský závitek" ... tam opravdu patří zelí
nahlásit
hantonie
(upraveno)
18. 7. 2015, 20:16
od kdy se dává do španěláku kysané zelí???




nahlásit