(recept
si oblíbilo 123 návštěvníků)
Opravdu ihned měkké perníčky, bez nutnosti vymýšlet fígle s jablkem, balkonem a pod. :D

Potřebné ingredience
600 g hladké mouky,250g moučkového cukru,200g másla..popřípadě hery,6 lžic medu,2lžice kakaa,3celá vejce,1kypřící prášek do perníku
Postup přípravy
Všechny suroviny smíchat, pozor nelekejte se, těsto se při spracování ze začátku lepí. Nechat uležet, nejlépe do druhého dne, ale pekla jsem i po několika hodinách a také se vydařili. Při válení podsypávám hladkou moukou. Peču cca na 170°C.Jsou měkké po pár minutách vyndání z trouby a hlavně měkké zůstanou. Není potřeba nějaké fígle na změknutí. Pro lesk je možné potírat vajíčkem nebo jen bílkem (já osobně tedy nepotírám) Včera jsem jich dělala cca 250ks na vánoční dílničky do školy ..co budou za týden a už ted jsou perníčky měkké :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renata-Liberec
(upraveno)
12. 12. 2015, 9:36

nahlásit

danakren
(upraveno)
16. 11. 2013, 15:50
já se zeptám kolik minut tak necháváte péct díky
nahlásit
J.H.R.
(upraveno)
30. 10. 2013, 10:44
Máte prosím někdo tip, čím perníčky ptřít, aby byly pěkně lesklé? děkuji
nahlásit

lKrejcirikova
(upraveno)
13. 11. 2013, 7:52
@J.H.R.
To se právě potírá tím vajčkem ihned po vytažení z trouby.

nahlásit
Taloš
(upraveno)
20. 12. 2012, 14:55
Suprové!!!!!
. Pekla jsem s malou, takže jsem si pořádně nepřečetla recept
, vše se smíchalo dohromady a peklo v podstatě taky hned, bez odležení. A výsledek byl
. Máme je asi 10 dní a jsou pořád měkké. Gábi, děkuji za recept, ukládám a jiný už nehledám.
. Krásné vánoce







nahlásit

ŠÁRUŠ
(upraveno)
6. 12. 2012, 11:11
vynikající, postup jsem dělala jako paní Jitka a supr, vláčné, měkké...tvar držící

nahlásit

jonca
(upraveno)
1. 12. 2012, 20:55





nahlásit

gabana
(upraveno)
4. 12. 2012, 22:56
@jonca
Tak to jsem ráda,už jsem zvažovala,že ho smažu, at nedělá víc škody než užitku

nahlásit

HankaH
(upraveno)
1. 12. 2012, 13:26
Nemá tam být jen 20g másla? Hanka
nahlásit

gabana
(upraveno)
4. 12. 2012, 22:56
@HankaH
Ne,ne 200g....20dkg.
nahlásit

derena
(upraveno)
1. 12. 2012, 14:04
@HankaH
určite to bude 200 lebo som niekde čítala čím je viac tuku tým sú perníčky mäkšie a mám s tým skúsenosti kde bolo málo tuku boli tvrdé a ak bolo tuku viac tak boli mäkké
nahlásit

Zdenikv
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:26
Asi jsem udělala někde chybu. Těsto bylo měkčí, přidala jse trochu mouky a podsypávala jsem. Přesto se nepozná, zda jsem vykrajovala mašinky nebo srdíčka. Tvary se mi slily. Ale na chuť jsou výborné a jsou fakt měkké .

nahlásit

gabana
(upraveno)
29. 11. 2012, 19:52
@Zdenikv
Tak to mě nenapadá proč.
Možná tedy méně medu, to jediné mě napadá. Jinak já těsto mám taky měkké, ale po odležení už se hezky propojí a ztuhne. Tak jsem ráda,že aspon chutná


nahlásit