Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 123 návštěvníků)

Opravdu ihned měkké perníčky, bez nutnosti vymýšlet fígle s jablkem, balkonem a pod. :D

0.0
Opravdu ihned měkké perníčky, bez nutnosti vymýšlet fígle s jablkem, balkonem a pod. :D

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky,250g moučkového cukru,200g másla..popřípadě hery,6 lžic medu,2lžice kakaa,3celá vejce,1kypřící prášek do perníku

Postup přípravy

Všechny suroviny smíchat, pozor nelekejte se, těsto se při spracování ze začátku lepí. Nechat uležet, nejlépe do druhého dne, ale pekla jsem i po několika hodinách a také se vydařili. Při válení podsypávám hladkou moukou. Peču cca na 170°C.Jsou měkké po pár minutách vyndání z trouby a hlavně měkké zůstanou. Není potřeba nějaké fígle na změknutí. Pro lesk je možné potírat vajíčkem nebo jen bílkem (já osobně tedy nepotírám) Včera jsem jich dělala cca 250ks na vánoční dílničky do školy ..co budou za týden a už ted jsou perníčky měkké :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renata-Liberec 12. 12. 2015, 9:36
(Y)
danakren 16. 11. 2013, 15:50
já se zeptám kolik minut tak necháváte péct díky
J.H.R. 30. 10. 2013, 10:44
Máte prosím někdo tip, čím perníčky ptřít, aby byly pěkně lesklé? děkuji
lKrejcirikova 13. 11. 2013, 7:52
@J.H.R. To se právě potírá tím vajčkem ihned po vytažení z trouby. (Y)
Taloš 20. 12. 2012, 14:55
Suprové!!!!! (Y) (Y) (Y). Pekla jsem s malou, takže jsem si pořádně nepřečetla recept ,-), vše se smíchalo dohromady a peklo v podstatě taky hned, bez odležení. A výsledek byl |:o). Máme je asi 10 dní a jsou pořád měkké. Gábi, děkuji za recept, ukládám a jiný už nehledám. (F). Krásné vánoce (stromecek)
ŠÁRUŠ 6. 12. 2012, 11:11
vynikající, postup jsem dělala jako paní Jitka a supr, vláčné, měkké...tvar držící (Y)
jonca 1. 12. 2012, 20:55
(Y)mě se povedli ..máslo jsem rozpustila v mikrovlnce..vejce s cukrem jsem našlehala a přidala rozpuštěné máslo a směs nalila do mouky atd. a promíchala, vláčné těsto..a nechala odležet do druhého dne.. (F) (F) (F)jsou pěkný.. (banky)děkuji..
gabana 4. 12. 2012, 22:56
@jonca Tak to jsem ráda,už jsem zvažovala,že ho smažu, at nedělá víc škody než užitku ,-)
HankaH 1. 12. 2012, 13:26
Nemá tam být jen 20g másla? Hanka
gabana 4. 12. 2012, 22:56
@HankaH Ne,ne 200g....20dkg.
derena 1. 12. 2012, 14:04
@HankaH určite to bude 200 lebo som niekde čítala čím je viac tuku tým sú perníčky mäkšie a mám s tým skúsenosti kde bolo málo tuku boli tvrdé a ak bolo tuku viac tak boli mäkké
Zdenikv 28. 11. 2012, 19:26
Asi jsem udělala někde chybu. Těsto bylo měkčí, přidala jse trochu mouky a podsypávala jsem. Přesto se nepozná, zda jsem vykrajovala mašinky nebo srdíčka. Tvary se mi slily. Ale na chuť jsou výborné a jsou fakt měkké . :-)
gabana 29. 11. 2012, 19:52
@Zdenikv Tak to mě nenapadá proč. *-) Možná tedy méně medu, to jediné mě napadá. Jinak já těsto mám taky měkké, ale po odležení už se hezky propojí a ztuhne. Tak jsem ráda,že aspon chutná ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie