Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 273 návštěvníků)

Crossianty....:)

0.0
Crossianty....:)

Potřebné ingredience

:)

Postup přípravy

Recept mám od tety,měli restauraci v USA a napekli jich denně stovky! Jsou opravdu vynikající a rozplývají se na jazyku!!
Ráno těsto,večer máslo a na druhý den péct.

Těsto-45dkg hladké mouky,75gr cukru,15gr soli,280ml mléka,2lžičky sušených kvasnic nebo kostku kvasnic.Velmi dobře vymíchat.Těsto nesmí být tuhé,musí být vláčné,aby se dalo dobře rozvalovat.Dám ho do sáčku a do ledničky.
Nachystám si 25dkg másla,musí být změklé(trochu).Těsto rozválím na obdelník,na polovinu dám půlku másla rozkrájeného na plátky,přiklopím druhou polovinou dám zbytek másla a překlopím ještě napůl.
Rozválím a složím a tak to udělám minimálně 3x.Dám přes noc do lednice v sáčku.Ráno rozválím,vykrájím trojuhelníky.Každý kousek vezmu,potáhnu spodní špičku dolů,boční špičky do boků a sroluju.Nechám nakynout v teple.Před pečením potřu rozšlehaným vajíčkem.
Je dobré během kynutí je postříkat vodou z rozprašovače.Péct na 180-190° Doufám,že se vám podaří a že jsem jakž takž srozumitelně popsala postup :)!

..

..

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenule11111 13. 3. 2017, 17:55
Hned bych si dala.. ještě teploučké. Asi upeču na nedělní snídani (zajic)
malmar 13. 3. 2017, 13:18
(Y) (Y) |:o)
jajulik 10. 11. 2014, 14:11
(Y) (Y) (Y)
JADOL 10. 11. 2014, 9:07
Prosím jak dlouho pečete ?? První várku jsem na 180° 20min. spálila :´( neodradilo mě to, udělala jsem další a zase jsou spálené, během chvilky, krásně naběhly všechno super byly světlé a za pár minutek černoty 8o| 8o|
paluš 26. 11. 2014, 20:53
@JADOL Jé,Jani čas vám nepovím....prostě to hlídám do zlatova a pak ven s tim....záleží i na troubě.Musíte prostě hlídat a vychytat to (Y)
peggybundova 9. 11. 2014, 19:00
Děkuji Pavli za recept, nemám je tak krásné jako Vy, ale chuťově výborné (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4652483
kristyte 6. 11. 2014, 19:51
(Y) (Y) (Y) (Y)
Paluna 6. 11. 2014, 19:27
(Y) (Y) (Y)
paluš 26. 11. 2014, 20:51
@Paluna Jsem ráda,že chutnají (L)
Vera N 6. 11. 2014, 17:52
(Y) (Y) (Y)
vikina75 15. 3. 2014, 8:01
Tak právě dopočeno a první várka snědená. Zkoušela jsem croissanty před několika lety a recept a testo bylo tak strašné, že jsem se k tomuto odhodlávala dlouho, ale dobře jsem udělala. S těstem se perfektně pracuje a i zapracování másla byla hračka. Díky moc za receptík, jsou prostě dokonalé |:o) |:o) |:o)
xmilenax 4. 11. 2013, 21:29
Děkuju za výborný recept, všem moc chutnalo, pár jsem jich zkusila naplnit nugetou a vynikající. Určitě jsem nedělala naposled. (Y)
vajnarka 27. 3. 2013, 19:01
Moc děkuji za super recept (Y) (Y) (Y)...jsou výborné....máslo šlo zapracovat velmi dobře...a celkově se s těstem dobře dělalo...a chuťově jsou opravdu výborné (L) (Y) (L) (Y)...budu dělat častěji ,-)
MiV 10. 2. 2013, 8:11
Včera jsem zápasila s těstem, šlo mi špatně zadělat máslo, všechno kolem mě bylo mastné ,-), ale vyplatilo se to (Y). Dneska jsem upekla a půlku naplnila nugetou a jsou opravdu LUXUSNÍ (clamp) (clamp) (clamp). Děkuji za recept, určitě jsem nedělala naposledy (Y) (Y) (Y).
lidare 4. 2. 2013, 20:22
(Y) (Y)taky je miluju,musím zkusit :-) (clamp)
mazlinka28 4. 2. 2013, 20:09
Nemám slov (zip)....absolutní pecka |:o) (clamp)
gabb 4. 2. 2013, 19:13
Určitě vyzkoušim (X) (Z) je milujou |:o)
oliva1 17. 1. 2013, 21:01
Vypadají lákavě :-p
BLBE NAPADY (upraveno) 11. 9. 2013, 23:19
Tak to je nejlepší recept co jsem kdy dělala :-$. Děkuji moc za tento recept (clamp).Andrea
paluš 11. 4. 2013, 14:55
@Andrys (L) (L) děkujiii
Kornelie 5. 1. 2013, 15:26
dělala jsem ke snídani na štědrý den a byli uplně super jen bych dala méně soli ale jinak uplně bomba, manžel říkal že jsou lepší než z obchou.Mockrát děkuji (L) (L) (L) (L) (L)
Koblížci 5. 1. 2013, 7:59
Tak mám těsto v lednici a jsem zvědavá.. máslo jsem měla povolené dost málo..jak se položilo na studené těsto ještě ztuhlo a hodně těžko se to rozvalovalo..dala jsem to jen 3x a šlo to fakt ztuha..tak jsem zvědavá, co to udělá při pečení, když se to máslo moc nerozválelo..
Koblížci 6. 1. 2013, 13:36
@Koblížci Tak čerstvé jsou úžasné..plnila jsem část šunkou a sýrem. Druhý den jsou trožku tužší ale po 10ti vteřinách v mikrovlnce jsou zas výborné! Díky za recept (L)
Diggy 4. 1. 2013, 19:17
Dobrý večer, dnes jsem vyzkoušela Váš recept na crossianty který mě oslovil a chtěla bych moc a moc poděkovat, jsou fakt super. Moc je miluju a vždy mi přišlo, že je to složitá záležitost, až podle Vašeho receptu jsem našla odvahu je zkusit. A výsledek ? Křupavé rohlíčky, které se rozplívají na jazyku. Musím jen souhlasit, jsou vážně MŇAM!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
paluš 14. 1. 2013, 17:14
@Diggy (L) DĚKUJI,JSEM RÁDA,ŽE SE VÁM VŠEM POVEDLI A CHUTNAJÍ

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie