(recept
si oblíbilo 43 návštěvníků)
Vynikající chleba!!
Potřebné ingredience
Je to fešák a má 1,402 kg :) 1kg hladké mouky. ( může se kombinovat s tmavou ), 3/4 droždí, 3 lžičky soli, 3-4 lžičky kmínu, 3-4 lžíce octa, 600ml vlažné vody.
Postup přípravy
Dám do pekárny na těsto (kdo nemá,musí pěkně zamíchat packama),až vykyne promísím ještě růčo a vytvaruju pecen a nechám ještě cca 30 min nakynout,pak potřu vlažnou slanou vodou,posypu kmínem a šupnu do trouby na cca 180° ASI NA 45-60 MINUT. Pak vytáhnu a potřu ještě vodou …. A je to.
U nás se po něm jen zaprášilo!!
U nás se po něm jen zaprášilo!!
:)
..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gulda
(upraveno)
27. 1. 2015, 11:05
Zdravíme Pavlo, Váš chlebík jsme minulý týden pekly s našema holkama dvojkama. Je opravdu výtečný a jednoduchý. Včera jsme pekly znova a to už mě holky k tomu ani nepustily. Výborný,jednoduchý a vždy se povede. Moc děkujeme za receptík. Magda a .
paluš
(upraveno)
9. 3. 2015, 20:04
@gulda
Vera N
(upraveno)
6. 11. 2014, 17:53
EVA.Z.
(upraveno)
25. 2. 2013, 17:00
tak jsem dnes udělala teda s 1/2 dávky protože toho obra by s náma jedl ještě celý barák ale je fak dobrý ted mám na něm škvarkovou pomazánku a nami určitě budu péct
Votypkova
(upraveno)
2. 2. 2013, 9:01
Dobrý den je moc dobrý a děti chcou ,abych ho děla každy den skoušela jste ho s nějakou jinou moukou jako špaldová atd.
aurum1
(upraveno)
31. 1. 2013, 21:03
Dobrý večer, pekla jsem poprvé chléb a mám ho tvrdej hodně no teda kůrku. Můžete mi prosím poradit jak tomu předejít? Děkuji
reena
(upraveno)
30. 1. 2013, 17:59
Dnes upečeno , je vynikající díky Renča
Šamšulínek
(upraveno)
4. 1. 2013, 10:44
Dneska ho zkusím, asi zatím jen z poloviční dávky pak dám vědět, jak se povedl.
Mirisek21
(upraveno)
15. 12. 2012, 21:11
vyzkoušim
flassstroskka
(upraveno)
15. 12. 2012, 9:07
zdravim vcera jsem pekla chleba je vybornejjavascript m(´ ´) uz ani nebudu kupovat ale jenom pect ten vas diky moc
paluš
(upraveno)
15. 12. 2012, 20:18
@flassstroskka
veverka01
(upraveno)
10. 12. 2012, 16:15
Pekla jsem už dvakrát a opravdu nemá chybu Peču hodně v pekárně ze svých namíchaných směsí,ale občas je třeba změna. Díky moc
100ml
(upraveno)
10. 12. 2012, 14:17
uz jsem ho pekla dvakrat a vyborny i velkydik za recept Jana
paluš
(upraveno)
12. 12. 2012, 15:14
@100ml
My už chleba ani nek upujem
usmevpocelyden
(upraveno)
10. 12. 2012, 15:16
@100ml
můžu se zeptat ještě kolik to je 3/4 droždí?kolik gramů?
DanušaP
(upraveno)
12. 12. 2012, 15:35
@usmevpocelyden
předpokládám, že paní myslela 3/4 kostičky droždí a tu vodu dohromady na kvásek(pokud někdo dělá zvlášť) i do těsta
paluš
(upraveno)
12. 12. 2012, 19:37
@DanušaP
pokud nezadělávám v pekárně,ale ručně,tak kvásek nedělám,ale droždí jen rozdrobím do mouky a vody a zpracuju růčo těsto.....i tak to vykyne
usmevpocelyden
(upraveno)
10. 12. 2012, 14:20
@100ml
jani dáváte tech 600ml do toho těsta?
usmevpocelyden
(upraveno)
10. 12. 2012, 14:08
těch 600ml vody do těsta?díky