Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

Medové trubičky

0.0
Medové  trubičky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 50 g rostlnného tuku (Hera, Stela...), 1,5 PL tekutého medu, 2 PL vlažného mléka, 1 - 2 žloutky. Vypracovat těsto a nechat odpočinout alespoň 2 hodiny. Já nechala přes noc, lépe se s těstem pak pracuje.

Postup přípravy

Zde jsou ještě trubičky prázdné, čekají na naplnění.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JanaKov2 3. 12. 2015, 20:58
Dobrý den, letos bych trubičky chtěla zkusit. Jednou jsme zkoušela jiný recept, kde se vykrájelo kolečko za kolečkem, upeklo a ještě horké se musely stočit na vařečku a stáhnout. Byla jem celá spálená. Takže můžu je upéct na trubičce již stočené? Děkuji (F) (L) (Y)
JanaKov2 19. 12. 2015, 13:44
@JanaKov2 Těsto výborné, dobře se s ním pracovalo. (Y) Válela jsem na vále na pečícím papíru přes silný sáček do tenka, navíjela na trubičky (ty jsem opravdu zlehka potřela máslem, jen slabý film), v rukou uválela a ještě jednou uválela na vále do hladka. Pekla jsem na vyšší teplotu, na 180st - mám klasickou troubu, poté jsem je stáhla na 160st a hlídala - pár minut do zlatova. |:o) Chvíli jsem je nechala po vytažení na plechu a jakmile bylo možné ještě teplou trubičku držet v ruce (i když to bylo těžké :-) ), tak jsem pomalu stahovala. Z dávky mám cca 56ks (clamp) Krásné Vánoce všem! (silvestr) (silvestr2) (banky)
silurido 29. 10. 2014, 13:10
Dobrý den,můžu prosím poprosit o pracovní postup a při jaké teplotě se trubičky pečou? Moc mě váš recept zaujal. (Y) Díky Simona
Ivetbed 11. 12. 2013, 22:23
Super recept, krásně se s těstem pracovalo, bez problémů šli trubičky sundat a mám jich z dávky 60ks. Už se těším až je naplním a rodinka ochutná. (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)
nese v lese 10. 12. 2013, 7:46
Trubičky jsem dělala a jsou výborné (Y). Je tu žádaný postup, tak si dovolím odpovědět za paní Věrušku. I když třeba to dělá jinak. Já je dělala tak, že jsem si vzala kousek těsta a na trubičku jsem ho přiložila a lehce namačkala a v rukou v podstatě dohladka uválela, aby to nebylo hrbolaté. Pak jsem je pekla na pečícím papíru při 150 stupňích pár minutek, aby byly růžové a vychladlé jsem je máčela z obou stran v rozehřáté čokoládě. ( čokoláda na vaření + trochu omegy ). Ztuhlé jsem je plnila krémem. Jinak za recept na trubičky děkuji (F)
evčoun 10. 12. 2013, 7:16
Dobrý den,prosím,prosím pošlete mi pracovní postup a na kolik se pečou.Děkuji
Džán 1. 12. 2013, 14:24
Dobrý den, trubičky vypadají fantasticky můžu poprosit o pracovní postup. Díky Martina :-$
laskonka333 27. 11. 2013, 7:28
(Y) (Y)
zabule77 26. 11. 2013, 22:10
Dobrý večer, jakou používáte polevu na ty konce, že Vám tak pěkně drží? A jak je pečete? Namotáváte trubičky, popř. jak velký kousek... Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, tak poprosím pěkně po lopatě :-D Díky Jana
andol 27. 9. 2013, 15:06
jak dlouho se pečou?
littlenail 19. 12. 2012, 19:05
Tak mám upečeno (F), šlo to krásně, dávka mi vystačila na 50 ks trubiček. Zítra namočím do čokolády a naplním krémem, mají krásně medově perníkovou chuť, přidala jsem ještě čajovou lžičku kakaa, takže je mám trochu tmavší. Díky (Y), super recept, Daniela
kami30 1. 12. 2013, 15:41
@littlenail prosím motate na trubičky nebo až po upečení motate ? díky
Arěv52 20. 12. 2012, 19:55
@littlenail To jsem ráda, že se Vám vše podařilo, já jich letos měla 60 ks. Dělala jsem menší velikost. Loni jsem také dala kakao, ale letos jsem si řekla, že je nechám tak, aby vynikla jejich medová barva. Máme je moc rádi, dělám je každým rokem, protože po naplnění jsou na druhý den hned měkkoučké.
rufino 17. 12. 2012, 21:44
Vypadají krásně, natáčíte je na trubičky, nebo až po upečení stáčíte přes vařečku? Jka dlouho a na kolik se pečou? Podělíte se? *-)
Mourinka 17. 12. 2012, 21:41
Zrovna jsem je naplnila a odpočívají v ledničce (Y)
Arěv52 19. 12. 2012, 18:45
@Mourinka Mně už se také chladí a manžel mi na ně tajně chodí a jenom mlaská, jsou krásně měkoučké, nasáklé od krému.
Romana T. 17. 12. 2012, 21:28
Dobrý den,jaký děláte krém,nikdy jsem je nedělela,tak bych potřebovala návod jak postupovat dál,omlouvám se za obtěžování,děkuji Romča (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Arěv52 19. 12. 2012, 18:57
@Romana T. Romanko, dělám dva druhy krémů. Jeden z uvařeného SALKA +máslo+karamelový uvařený pudink, aby to nebylo tak sladké. Nemáme moc rádi přeslazené věci. A druhý dělám: šlehám 1 vejce + 2 PL mouč.cukru (podle své chuti) nad párou do zhoustnutí, pak sundám, ještě šlehám do vychladnutí a potom do toho zašlehám tak 120 g másla a 2 - 3 plné polévkové lžíce lískooříškové nutely a přikápnu ze 2 - 3 kapky rumové esence. Krém musí být krásně hladký. Množství u prvního krému tu nepopisuji, protože záleží na počtu kousků. Většinou, ale dělám půl SALKA, 100g másla a pudink z 250 ml mléka. Snad jsem to napsala trochu srozumitelně. Ať se Ti daří.
Mourinka 17. 12. 2012, 21:42
@Romana T. Omlouvám se, nejsem autorka receptu, ale již třetím rokem dělám (a dle toho jak rychle mizí, snad i úspěšně)krém ze Salka, másla a trošky rumu.
Milunaeviku 4. 12. 2013, 17:35
@Mourinka Můžu se zeptat co udělají trubičky a krém na balkoně,když mrzne?Chci je naplnit vař.salko+máslo+puding.Děkuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie