Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Medové trubičky

0.0
Medové trubičky

Potřebné ingredience

TĚSTO - 34dkg hladké mouky, 27dkg moučkového cukru, 8dkg medu, 2 vejce,1 lžička jedlé sody
NÁPLŃ - plechovka Salka, kostka msla, čokoládová poleva

Postup přípravy

TĚSTO - všechny přísady smícháme a těsto necháme odležet..Z těsta vyválíme tenkou placku ,vykrájíme kolečka kolečka a péčeme po 5-8 kusech.Horké smotáme na dřevěné tužce do ruličky.POZOR...jdou mottat pouze horké - když vystydnou, tak jsou tvrdé, taže pečeme tolik koleček, kolik stihneme namotat, než-li vystydnou.. Další možnost je těsto namotat rovnou na kovové trubičky , kterých se na plech vejde podstatně více a ušetřit si tak čas a energii :-)

NÁPLŃ - plechovku Salka vaříme dvě hodiny ve vodní lázni anebo 3/4 hodiny v tlakáči. Po uvaření necháme vychladnout a až poté otevřeme. Obsah ušleháme s kostkou másla v krém.
Trubiček je cca 150 kusů,ale peču je maličké,kolečko je maximálně 5 cm v průměru.Plníme zdobícím pytlíkem a oba konce namočíme v čokoládě.Necháme cca 2 dny odležet,pak jsou krásně měkké.

TIP - Když je plním,tak je omočené v čokoládě pokládám na alobal,čokoláda ztuhne a jdou hezky odlepit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabikaKa 11. 12. 2010, 18:18
Jani, tak som chcela tento rok konečne urobiť tieto trubičky. Najprv som ich vykrajovala a točila na vareche, ale praskali sa mi. Tak som ich natočila na kovové trubičky a takto sa mi upiekli: http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=137914. Neviem, kde sa stala chyba, lebo takúto skúsenosť tu žiadna neopisujete. Vedeli by ste mi poradiť, lebo cesto je úžasne dobré. Ak ste to už piekli na trubičkách, treba ich najprv namazať olejom? Ďakujem, prajem krásne Vianoce, Gabi. (banky) (andel) (stromecek)
tomtyna 18. 12. 2008, 21:47
Jani medové trubičky jsem podle svého receptu ale udělala jsem váš ůůůůůůůůůůůůůůůžasnej krém ze salka a je opravdu vynikají (pl) (zajic) D (F)O (F)P (F)O (F)R (F)U (F)Č (F)U (F)J (F )I (F) váš krém díky za tip Jani a přeju vám krasné vánoce a hodně (darecek) (darecek) (darecek) po (stromecek) a štastný nový rok (novy rok) (silvestr2) (silvestr) (D) vám přeje Mirka s rodinou
tomtyna 13. 12. 2008, 22:48
Jani ja jsem je taky dělala medové trubičky dělám je na kovové trubičky a je to lepší a neni to tak pracne jako natačeni na vařečku a mělala jsem je za necelou hodinu upečene šetři to čas a popalene ruce http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33039 (hello) (hello) (hello) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F)
JaninkaSvabinka (upraveno) 15. 12. 2008, 8:25
@tomtyna Určitě máte pravdu, jsem pro každou sporu času :-) Upravím i postup přípravy na dvě varianty - pro maminky s kovovými trubičkami a bez :-D
maruška2268 8. 12. 2008, 11:42
Úplně se mi zbýhají sliny ,jen se zeptam mam doma kovové trubičky nikdy jsem to stím nedělala ,ale napadlo mě jestli by nešlo to péci rovnou namotané na těch trubičkách ,že by to šlo rychleji a po více kusech .Nemáte s tím zkušenost ? děkuji Marie (clamp)
JaninkaSvabinka 11. 12. 2008, 11:55
@maruška2268 Já myslím, že určitě ano. Jen toto je "levnější" varianta pro ty, kteří je nemají :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie