(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Medové perníčky
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 4 vejce , 10 dkg rozušt.másla , 20 dkg rozp. medu , 1 1/2 lžičky jedlé sody , 1/4 lžičky skořice , 1/2 lžičky koření do perníku , 30 dkg cukr moučka
Postup přípravy
Odpočinout minimálně přes noc zabalené v igelitu v studenu , nechávám běžně i 2 dny , vyvalovat silnější placku cca 0,5 cm vykrajovat tvary , plech vymastit nebo pečící papír , peču na horkovzduch na 200 C - hlídat!!!!! nebo na 250 °C normál , vřelé upečené potírat jemně , ale důkladně rozšlehaným vejcem , s perníčky nehýbat !!!!! až po důkladném vychladnutí , jsou měkké hned druhý den
Správný perníček by měl být uprostřed vydutější než po stranách
Poleva : 20 dkg prosátého cukru moučka , 1 bílek , 1 lžička citronu
Správný perníček by měl být uprostřed vydutější než po stranách
Poleva : 20 dkg prosátého cukru moučka , 1 bílek , 1 lžička citronu
Vykrájené syrové těsto
Zpracované odleželé těsto , je tuhé , alle dobře se s ním pracuje
perníčky jemně !!!!! potřeme vejcem na vřelé , do červena upečené , budou pěkně lesklé , nehýbeme s nimi až po úplném vychladnutí
Hotovo a teď nazdobit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé