Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

marokánky

0.0
marokánky

Potřebné ingredience

¼ l šlehačky ke šlehání, 4 lžíce hladké mouky, 5 lžic krystalového cukru, 50g másla, směs rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 200g.

Postup přípravy

Šlehačku, hladkou mouku a cukr zahřívám ve vodní lázni až do zhoustnutí pak přidám 50g másla
a zahustím směsí rozinek a sekaných ořechů všeho druhu a mandlí – celkem 200g. Hmota musí být hustá, že v ní stojí lžíce. Prostě to vařím a míchám až do zhoustnutí.
*na pečící papír tvořím kávovou lžičkou a mokrými prsty tenké hrbaté placičky a peču až dohněda při 180´C – dobu si netroufám odhadnout, je potřeba sledovat,aby se nespálily rozinky, ale jinak opravdu nechávám do hnědé barvy. Z plechu z papíru lze marokánky sundat až mírně vychladlé, protože teprve pak ztuhnou-horké jsou úplně měkké, rozpadající se. Dělám to tak, že pečící papír s placička šoupnu na stul, pracovní desku, připravím si další várku a mezi tím ty prvně pečenou chládnou a tuhnou. Druhý den je lehce polévám čokoládovou polevou.
Tak letos jsem dala vlašské ořechy, mandle, rozinky, nakrájené fíky a hodně sušených brusinek (koupeno v Ikea) a tahle směs se mně zdá vynikající, ty brusinky jsou kyselkavé a dávají tomu takový šmrnc :).

Polevu nechejte dokonale zaschnout, pak se mouhou seskládat i na sebe, ale musí být v chladnu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie