Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Máslový krém - základní

0.0
Máslový krém - základní

Potřebné ingredience

máslo, cukr moučka

Postup přípravy

Většinou šlehám másla 2 ks po 250g....
Změklé máslo vyšleháme ručním šlehačem, kdo má robota šlehá robotem.. aspoň 5 minut do bílé pěny, pak přidáme cukr dle chuti a šleháme do té doby, až nám cukř nekřupe.....klidně šlehám i 20 minut....krém je pak pěnový, není cítit máslo, je jakoby šlehačkový, je bělejší. K tomuto základu můžeme přidat kakao, používám Figaro, má nejlepší čokoládovou chuť...., nebo oříšky, kávu apod......kdo chce, může přidat kapku rumu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

johnynka 10. 12. 2014, 15:18
díky, zkusím
makytka5 11. 12. 2013, 19:19
Dobrý večer Moniko,mám dotaz,dělala jste někdy krémy z Hery máslové??? Děkuji za odpověd´. Markéta
monky3 11. 12. 2013, 19:33
@makytka5 Dobrý večer, tak na krémy preferuji jen MÁSLO (F).....ani ze Zlaté hané to není pro nás krém ,-)..... (L)
makytka5 11. 12. 2013, 19:37
@monky3 Děkuji :-) Zlatá Hana by mě taky nenapadla.... :-o
catton 11. 12. 2013, 16:44
Děkuji za perfektní návod. Pořád jem se s tím trápila, třela vařečkou, tohle je prostě UNIKÁTNÍ.
monky3 11. 12. 2013, 17:34
@catton Marti, jsem moc ráda, že recept - návod někomu posloužil (F)......ať se pečení vydaří a krásné vánoce přeji (andel) (banky)
JanaPas 14. 10. 2013, 14:58
kapka rumu je málo ^o) tento krém je bezva, taky dělám.
jeremy 14. 10. 2013, 14:06
(clamp) (clamp) (clamp)
žingi 20. 12. 2012, 17:43
(Y)+ já nakonec vždy dám ještě rum pro trvanlivost (Y)
monky3 20. 12. 2012, 17:45
@žingi to u nás nechtějí...to nemůžu +o(...ale vydrží dlouho
Milunaeviku 25. 11. 2013, 19:34
@monky3 Můžu se zeptat co udělá krém venku na balkoně,když mrzne cukroví mám o vánocích na balkoně nemám ho kde dát mám toho moc a tak potřebuji vědět co krém udělá když rozmrzne.Děkuji
monky3 25. 11. 2013, 19:38
@Milunaeviku Dávám cukroví s tímto krémem do mrazáku normálně (Y)....po rozmražení je jako čerstvé....nic se krému nestane (L) (F)
Milunaeviku 25. 11. 2013, 19:40
@monky3 Děkuji to jsem ráda je rychlejší jak ze šlehaných vajec nad párou+máslo ještě jsem ho nedělala,ale letos není času tak snad bude chutnat.Jen se chci zeptat kolik je potřeba na klasickou ořech.roládu já jsem dělala 2vejce+máslo tak abych měla zhruba poměr kolik toho udělat.Děkuji
monky3 25. 11. 2013, 19:48
@Milunaeviku Při dnešní kvalitě másel spíš 1,5ks másla.....asi...dřív se mi vyšlehávalo víc se mi zdá....a taky záleží, jak moc máte rádi krému a jestli mažete i nahoře krémem (L)
Milunaeviku (upraveno) 25. 11. 2013, 21:37
@monky3 Děkuji moc vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie