Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Mandlový sen

0.0
Mandlový sen

Potřebné ingredience

NA HMOTU: 200g mandlových nudliček, 100g mléčné čokolády, kousek Omegy na rozpuštění čokolády NA KRÉM: 100ml smetany ke šlehání, 150g bílé čokolády, 50g mléčné čokolády, 80g másla NA NAMÁČENÍ: 1 dávka domácí čokolády viz. můj další recept

Postup přípravy

Tohle cukroví je u nás vždycky hned pryč. Vyjde docela draze, ale u nás ho prostě každý rok vyžadují.
Postup vypadá složitě, ale je to jednoduché. Jen se pořád čeká než něco vychladne nebo ztuhne.


Nejdřív si připravíme krém. Do kastrólku nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Stáhneme z plotny a přídáme na kousky nalámané oba druhy čokolády, Necháme rozpustit a promícháme metličkou. Když je čokoláda rozpuštěná,přidáme i máslo a taky necháme rozpustit a promícháme. Můžeme přidat i 3polévkové lžíce čokoládového likéru nebo rumu (já nedávám). Necháme vychladnout. Já si tohle dělám den předem.
Na suchou pánvičku nasypeme nudličky mandlí a za občasného promíchání opražíme ( dokud mandle nezačnou vonět. Vedle si rozpustíme 100g čokolády.Do rozpuštěné čokolády nasypeme opražené mandle a pořádně promícháme. Nabíráme lžící a dáváme na pečící papír hromádky. Ty pak troško roztáhneme do tvaru placiček. Necháme ztuhnout.
Vychladlý krém vyšleháme a nadplníme do sáčku. Pokud jsme krém právě vyndaly z lednice a je na šlehání moc tuhý, můžeme ho na chvilku dát do vodní lázně a až pak vyšlehat.
Ztuhlé mandlové lacičky odlepíme z papíru a nastříkáme na ně krém. Opět necháme ztuhnout.
Nakonec namáčíme do čokolády. Já to dělám tak, že cukroví vezmu za spodek, otočím "vzhůru nohama" a prostě namočím do čokolády, nechám přebytečnou čokoládu stéct a dám zase na pepíčí papír a ztuhnout. Čokoláda musí být tekutá, ale ne příliš horká, jinak se krém rozpouští.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vlatina 28. 11. 2013, 20:43
dobrý den můžu se zeptat co znamená máslo na namáčení?děkuji
KarpasovaZ 28. 11. 2013, 22:00
@vlatina máslo klasické :-) Už jsem upravila recept
hanulice 22. 12. 2012, 20:07
(Y) (Y) (Y)
melony 19. 12. 2012, 22:55
To vypadá dobře...
Paluna 19. 12. 2012, 20:48
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie