Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 118 návštěvníků)

Peppého křupavá pizza aneb švagrová sbalila v Itálii šéfkuchaře...

0.0
Peppého křupavá pizza  aneb švagrová sbalila v Itálii šéfkuchaře...

Potřebné ingredience

Na Sicílii a v Kalábrii nemají polohrubou mouku, tudíž: 300g hladké mouky + 700g hrubé mouky, 500 ml vlažné vody, 2 dcl olivového oleje, 30g soli, 5g droždí (opravdu jen tolik, nedělají nakynuté), 1 lžička cukru

Postup přípravy

Origoš ruční postup:
1) Smíchat trochu vody s kvasnicemi, smíchat zbytek vody se solí a cukrem, smíchat obě mouky.
2) Do mouky vlít olej, přidat vodu s droždím a postupně při míchání přilévat zbytek vody.
3) Plech lehce máznout olejem, těsto vyválet max na 0,5 cm, propíchat vidličkou, nechat 1h kynout pod utěrkou.
4) Teplotu pečení mi neřekli, já peču cca na 220°do zezlátnutí okrajů.

Mám pekárnu, ta pracuje za mě :-) Dělávám z polovičního množství, což vyjde na 2 plechy:
Naliju vodu a olej, nasypu sůl, nasypu obě mouky, nasypu cukr, rozdrobím tu špetku droždí, dám do pekárny zamíchat a vykynout.
Na tuto poloviční dávku - tj. na 500g mouky - mívám trošku méně soli (asi 2 lžičky) a celou 1 lžičku cukru.

Dobrou chuť tomu, kdo vyzkouší!!!...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 21. 6. 2017, 9:16
(Y) (Y) (Y) (F)
BKamicek 20. 6. 2017, 15:49
(clamp) (clamp) (clamp)
evikamimik 23. 1. 2015, 19:50
Naprosto fantastická pizza, jinou uz dělat nebudu! (Y) |:o) (L)Děkuji za super recept (pusa)
Šamšulka 27. 2. 2015, 11:46
@evikamimik Děkuju, mám radost, že šmakuje. Vzkážu Pepkovi (L)
Anče2008 7. 5. 2013, 17:40
Skvělá, moooc nám chutnala, už jinou nebudeme dělat. Díky za recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Simkab 3. 4. 2013, 14:32
:-S (pl) (P) (balicek) (child12) +o( (podzim) [A] |:o) (^) (comp) (balicek) (jidlo) (child6) (child2) (pst) (palice) (balicek) (facky) (facky) (facky) (facky) (facky) (facky) (facky)
Šamšulka 6. 4. 2013, 8:46
@Simkab *-) *-) *-)
marcidu 10. 3. 2013, 12:02
Nejlepší těsto na pizzu, které jsem jedla! Děkuji za skvělý recept! Pozdravujte šéfkuchaře!!! Nejsem na pizzu, ale tuhle můžu každý týden!!! |:o) (clamp) (clamp) (hello)
žabada 2. 2. 2013, 11:10
:-$ určitě vyzkouším (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie