(recept
si oblíbilo 118 návštěvníků)
Peppého křupavá pizza aneb švagrová sbalila v Itálii šéfkuchaře...
Potřebné ingredience
Na Sicílii a v Kalábrii nemají polohrubou mouku, tudíž: 300g hladké mouky + 700g hrubé mouky, 500 ml vlažné vody, 2 dcl olivového oleje, 30g soli, 5g droždí (opravdu jen tolik, nedělají nakynuté), 1 lžička cukru
Postup přípravy
Origoš ruční postup:
1) Smíchat trochu vody s kvasnicemi, smíchat zbytek vody se solí a cukrem, smíchat obě mouky.
2) Do mouky vlít olej, přidat vodu s droždím a postupně při míchání přilévat zbytek vody.
3) Plech lehce máznout olejem, těsto vyválet max na 0,5 cm, propíchat vidličkou, nechat 1h kynout pod utěrkou.
4) Teplotu pečení mi neřekli, já peču cca na 220°do zezlátnutí okrajů.
Mám pekárnu, ta pracuje za mě :-) Dělávám z polovičního množství, což vyjde na 2 plechy:
Naliju vodu a olej, nasypu sůl, nasypu obě mouky, nasypu cukr, rozdrobím tu špetku droždí, dám do pekárny zamíchat a vykynout.
Na tuto poloviční dávku - tj. na 500g mouky - mívám trošku méně soli (asi 2 lžičky) a celou 1 lžičku cukru.
Dobrou chuť tomu, kdo vyzkouší!!!...
1) Smíchat trochu vody s kvasnicemi, smíchat zbytek vody se solí a cukrem, smíchat obě mouky.
2) Do mouky vlít olej, přidat vodu s droždím a postupně při míchání přilévat zbytek vody.
3) Plech lehce máznout olejem, těsto vyválet max na 0,5 cm, propíchat vidličkou, nechat 1h kynout pod utěrkou.
4) Teplotu pečení mi neřekli, já peču cca na 220°do zezlátnutí okrajů.
Mám pekárnu, ta pracuje za mě :-) Dělávám z polovičního množství, což vyjde na 2 plechy:
Naliju vodu a olej, nasypu sůl, nasypu obě mouky, nasypu cukr, rozdrobím tu špetku droždí, dám do pekárny zamíchat a vykynout.
Na tuto poloviční dávku - tj. na 500g mouky - mívám trošku méně soli (asi 2 lžičky) a celou 1 lžičku cukru.
Dobrou chuť tomu, kdo vyzkouší!!!...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
21. 6. 2017, 9:16
BKamicek
(upraveno)
20. 6. 2017, 15:49
evikamimik
(upraveno)
23. 1. 2015, 19:50
Naprosto fantastická pizza, jinou uz dělat nebudu! Děkuji za super recept
Šamšulka
(upraveno)
27. 2. 2015, 11:46
@evikamimik
Děkuju, mám radost, že šmakuje. Vzkážu Pepkovi
Anče2008
(upraveno)
7. 5. 2013, 17:40
Skvělá, moooc nám chutnala, už jinou nebudeme dělat. Díky za recept
Simkab
(upraveno)
3. 4. 2013, 14:32
Šamšulka
(upraveno)
6. 4. 2013, 8:46
@Simkab
marcidu
(upraveno)
10. 3. 2013, 12:02
Nejlepší těsto na pizzu, které jsem jedla! Děkuji za skvělý recept! Pozdravujte šéfkuchaře!!! Nejsem na pizzu, ale tuhle můžu každý týden!!!
žabada
(upraveno)
2. 2. 2013, 11:10
určitě vyzkouším