(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kapustové rizoto
Potřebné ingredience
1/2 hlávky kapusty, máslo, cibule, anglická slanina, 20 dkg rýže, sůl, pepř
Postup přípravy
1/2 hlávky kapusty zbavím košťálu a rozeberu na listy. Ty vložím do vroucí osolené vody a povařím do změknutí. Poté je vyjmu a nakrájím na proužky. Rýži properu v horké vodě.
Dále v hrnci na másle osmažím na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (nebo ani nemusí být, ale je to s ní lepší) a cibulku, na to přidám pokrájenou kapustu, propranou rýži, osolím, opepřím, promíchám a podleji horkou vodou (případně vývarem). Vařím asi 20 minut, je potřeba průběžně promíchávat a případně dopodlévat vodou.
Tento recept jsem vyzkoušela náhodou, když jsem nevěděla, co udělat ze zbytku kapusty, a byla jsem velmi překvapená, jak to bylo dobré:-)
Dále v hrnci na másle osmažím na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (nebo ani nemusí být, ale je to s ní lepší) a cibulku, na to přidám pokrájenou kapustu, propranou rýži, osolím, opepřím, promíchám a podleji horkou vodou (případně vývarem). Vařím asi 20 minut, je potřeba průběžně promíchávat a případně dopodlévat vodou.
Tento recept jsem vyzkoušela náhodou, když jsem nevěděla, co udělat ze zbytku kapusty, a byla jsem velmi překvapená, jak to bylo dobré:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
15. 2. 2013, 16:00
chalupnicka
(upraveno)
15. 2. 2013, 13:40
Zajímavé
sarinkab96
(upraveno)
15. 2. 2013, 10:30
Děkuji za dobrý tip na dnešní večeři