Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Bavorské vdolky dle kuch. pohotovosti

0.0
Bavorské vdolky dle kuch. pohotovosti

Potřebné ingredience

400 ml mléka, 40g droždí, 130g cukru, 1 kg pol. mouky, 3 vejce, 120g másla, citr. kůra, sůl a olej na smažení, povidlí a tvaroh s cukrem a šlehačkou na ozdobu

Postup přípravy

Z vlažného mléka, droždí, trochu cukru a trochu mouky necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Bochánek dáme na vál a přikryjeme na cca 10 min. Rozválíme na 1 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka, která necháme znovu kynout. Klidně i hodinu. Promáčkneme a smažíme pomalu do zlatova . Zdobíme povidly a tvarohem (s cukrem a šlehačkou). Je z toho cca 50 ks a nebojte se, že je to moc. Jsou opravdu výborné !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vtipálek 15. 12. 2013, 15:39
Výborné těsto, skvěle se s ním pracuje. A vdolečky jsou vážně chutné. (Y)
2babajaga 18. 2. 2013, 13:12
Mňam!!Ty už jsme dlouho nedělali.Já dávám navrch povidla a pribináček doma udělaný. (jidlo) (Y) (Y) (Y)
gkuzhg 17. 2. 2013, 18:09
(Y) já si tam dam ještě R :-)U :-)M :-)
danca60 17. 2. 2013, 20:02
@gkuzhg Ten určitě neuškodí, já nedávala, protože nemám... ,-) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie