(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Balíček - překvapení
Potřebné ingredience
Vepřová krkovice bez kosti-pro dospělé/kuřecí prso či steak-pro děti / syrové brambory / olej/ zelenina-cibule, česnek, paprika, pórek, ...cokoliv / koření:sůl, pepř, grilovací koření / alobal
Postup přípravy
Den před pečením si naložím maso (olej, gril. koření, lece sladké papriky, sůl, drcený česnek, cibule).
Nejprve si natrhám alobal obdélníkového tvaru. Ten potřu olejem, aby se na něj potraviny nelepily.
Na každý takto připravený alobal položím flákotu krkovice, na ni položím lehce cibule, pár plátků česneku, kousek papriky (na tu pozor, mnoha lidem dělá špatně na žaludek/žlučník), pórek....co máte po ruce. Maso obložím syrovými nasolenými bramborami.
Balíček PEČLIVĚ zabalím, aby při pečení nevytékala šťava. Jinak pak smrdí trouba a zbytečně vzniká dým.
Peču odhadem tak 1,5-2h., při 180°C.
Já si vždy dělám malý koštovací balíček, ze kterého ke konci pečení koštuju maso, zda je měkké.
Balíček podávám na talíři s příborem a na smaostatném talíři je pak nakrájená syrová zelenina, každý si bere, co má rád. Do okřínku ještě chystám nakrájenou bagetu-v balíčku je vždy šťáva z masa, kterou všichni chlebem vysávají. Většinou není potřeba tatarky, chilli omáčky, či paprikové domácí majdy....fakt se díky vložené zelenině vytvoří chutý sosík.
Dětem dělám balíčky ochuzené o tu zeleninu a místo krkovice mezi brambory míchám na kostičky nakrájené kuřecí maso.
Na plech se vejde 6-9 balíčků-podle velikosti.
Při podávání jen říkávám, aby byli při rozbalování opatrní, uvnitř je to fakt horké, tak aby se nepopálili.
Pro hositele je výhoda v tom, že si balíčky může v klidu nachystat dostatečně dopředu, nechat v chladnu odležet a odpadá práce při dekorování na talíř.
Je to rychlé a chutné.
Dobrou chuť:-)
Nejprve si natrhám alobal obdélníkového tvaru. Ten potřu olejem, aby se na něj potraviny nelepily.
Na každý takto připravený alobal položím flákotu krkovice, na ni položím lehce cibule, pár plátků česneku, kousek papriky (na tu pozor, mnoha lidem dělá špatně na žaludek/žlučník), pórek....co máte po ruce. Maso obložím syrovými nasolenými bramborami.
Balíček PEČLIVĚ zabalím, aby při pečení nevytékala šťava. Jinak pak smrdí trouba a zbytečně vzniká dým.
Peču odhadem tak 1,5-2h., při 180°C.
Já si vždy dělám malý koštovací balíček, ze kterého ke konci pečení koštuju maso, zda je měkké.
Balíček podávám na talíři s příborem a na smaostatném talíři je pak nakrájená syrová zelenina, každý si bere, co má rád. Do okřínku ještě chystám nakrájenou bagetu-v balíčku je vždy šťáva z masa, kterou všichni chlebem vysávají. Většinou není potřeba tatarky, chilli omáčky, či paprikové domácí majdy....fakt se díky vložené zelenině vytvoří chutý sosík.
Dětem dělám balíčky ochuzené o tu zeleninu a místo krkovice mezi brambory míchám na kostičky nakrájené kuřecí maso.
Na plech se vejde 6-9 balíčků-podle velikosti.
Při podávání jen říkávám, aby byli při rozbalování opatrní, uvnitř je to fakt horké, tak aby se nepopálili.
Pro hositele je výhoda v tom, že si balíčky může v klidu nachystat dostatečně dopředu, nechat v chladnu odležet a odpadá práce při dekorování na talíř.
Je to rychlé a chutné.
Dobrou chuť:-)

Z připravených surovin si na alobalu vytvořím stejné hromádky.

Po doaranžování všeho materiálu si vytvořím balíček tak, aby z něj nevytékala šťáva.

Včera se mi na plech vešlo bez problémů 8 balíčků. Používám běžný alobal, ale dávám pozor, aby se mě nikde nenatrhl. Můžete použít i pevnější alobal. Já ho pernamentně zapomínám koupit...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

koblizek63
(upraveno)
16. 3. 2013, 20:01
Je to výborné jídlo,ale já to balím do pečícího papíru a udělám z toho měšec.Stáhnu silnější nití
.Nemusím se bát,že se to roztrhne.


nahlásit

Hanybunny
(upraveno)
10. 8. 2014, 14:17
@koblizek63
Jani, díky za radu, pečící papír určitě vyzkouším.

nahlásit
Sophie70
(upraveno)
4. 3. 2013, 21:05
už dávno som to nerobila, ale je to fakt výborné, aj v nedeľu na obed.....


nahlásit

Hanybunny
(upraveno)
10. 8. 2014, 14:18
@Sophie70
U nás je to oblíbená bašta
, což mě vyhovuje, protože to není náročné na přípravu. Včera jsem dělala balíčky i pro děti, takže místo krkovičky jsem jim dopřála kousek kuřecího a mminimum zeleniny, jim tam dušená nechutná


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
2. 3. 2013, 9:25








nahlásit

Hanybunny
(upraveno)
11. 3. 2013, 14:33
@laskonka333



nahlásit