Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

cuketová polévka

0.0
cuketová polévka

Potřebné ingredience

1 cuketa, 2 větší mrkve, 4 brambory, 180ml zakysané smetany, 1 kostka bujonu, 1 čajová lžička soli.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, rozřízeneme podélně na 4 části a vyřízeneme prostředek s jadýrky. Poté nakrájíme na kostičky. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do hrnce, zalijeme asi litrem a půl studené vody, přidáme malou lžičku soli a dáme vařit.
Když začne voda vařit, přidáme kostku bujónu, já dávám hovězí pro chuť, ale pro děti je vhodnější zeleninový bez glutamátů (würzl).
Když je zeleninka pěkně měká, rozmixujeme jí ponornými mixérem a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Ještě jednou zamícháme a lehce - asi minutku necháme povařit. Podáváme s krutónky nebo smaženým hráškem.
Obdobným způsobem lze připravit například i polévku z fazolových lusků (400g konzervovaných). I do této polévky můžete klidně přidat mrkev, je pak hustší a dětem více chutná (nálev z lusků do polévky nedáváme).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

i-modda 7. 3. 2013, 21:18
Dělám ji také, jen dávám jednu mrkev a jednu bramboru, aby byla cuketovější ,-) a nedávám bujón a je vynikající (jidlo) (jidlo) (jidlo). Navrch nastouhat sýr a přidat krutonky - mńam. Děkuji za připomenutí, zítra jdu pro cuketu (L)
Karamelka120 7. 3. 2013, 14:20
Cuketovou polévku mám také ráda, jen mě tam překapila ta mrkev - asi si ji vyzkouším doma. Nedávno jsem dělala tuhle polévku a také byla moc dobrá: http://www.foodstyle.cz/products/kapiova-polevka/
GALA77 7. 3. 2013, 15:03
@Karamelka120 Možná je díky mrkvi jemnější a lehce sladší. Rozhodně chutná jak naší malé princezně (1R) (X), tak i maželovi :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie