Čokoládové flameri
Potřebné ingredience
80g hrubé krupice, 60g přírodního cukru, špetka soli, 3 lžíce kakaa holandského typu, 100ml mléka, 1 bílek
Postup přípravy
Oblíbený dezert mých holčiček. Krupici namáčíme půl hodiny v 400ml vody. Přidáme špetku soli, cukr a vaříme 15 minut. Pokud je kaše moc hustá, že nejde míchat, malinko přiředíme vodou. Ve studeném mléce rozmícháme kakao, přidáme ke kaši a ještě 2 minuty povaříme. Odstavíme s plotýnky, necháme 5 minut dojít a mezitím si uděláme sníh z 1 bílku. a ten nakonec vmícháme do horké kaše. Naplníme do misek, vychladíme a ozdobíme malinami/jahodami, šlehačkou, vanilkovým termixem nebo třeba vyšlehaným tvarohem, prostě co lednička dá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé