(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zeleninovo - vločkové karbenátky s batátovou kaší
Potřebné ingredience
směs pro přípravu karbenátků (koupíte ve zdravé výživě za cca 30,-, jedná se o směs vloček, sušené zeleniny, koření), trošku strouhanky, batáty (1 velký batát - sladký brambor - v tomto případě stačí až pro 3 strávníky !!!), jáhly, sůl, ovesné nebo rýžové mléko, kousek másla
Postup přípravy
Karbenátky
polotovar na přípravu smočíme horkou vodou, příp. přidáme nějaké své koření, trochu strouhanky, zprudka opečeme na pánvi v oleji a dáme dopéct do trouby (dělávám pomalu, na cca 160-180 stupňů, zavřené asi půl hodiny)
Kaše
batát si oloupeme, nakrájíme na malé kousky (jde to hůř než u brambor, je dost tvrdý), omyjeme, dáme do vody se solí a uvedeme k varu, když vaří, přidáme malé sítko spařených jahel a vaříme společně... po cca 15 minutách vodu slejeme (přes cedník, abychom nevylili ty jáhly), přidáme půl hrníčku ovesného mléka, trošku másla a rozmačkáme na kaši
Výborný je k tomu salát - ledový, mrkvový
polotovar na přípravu smočíme horkou vodou, příp. přidáme nějaké své koření, trochu strouhanky, zprudka opečeme na pánvi v oleji a dáme dopéct do trouby (dělávám pomalu, na cca 160-180 stupňů, zavřené asi půl hodiny)
Kaše
batát si oloupeme, nakrájíme na malé kousky (jde to hůř než u brambor, je dost tvrdý), omyjeme, dáme do vody se solí a uvedeme k varu, když vaří, přidáme malé sítko spařených jahel a vaříme společně... po cca 15 minutách vodu slejeme (přes cedník, abychom nevylili ty jáhly), přidáme půl hrníčku ovesného mléka, trošku másla a rozmačkáme na kaši
Výborný je k tomu salát - ledový, mrkvový
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kosticka
(upraveno)
12. 5. 2013, 12:31
dnes kaše podle všeho receptu, je výborná
Kvíčalka
(upraveno)
2. 5. 2013, 13:13
Láká mě ta batátová kaše.Dá se nějak připodobnit chuť?Batáty jsem nikdy nedělala.