Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Zeleninovo - vločkové karbenátky s batátovou kaší

0.0
Zeleninovo - vločkové karbenátky s batátovou kaší

Potřebné ingredience

směs pro přípravu karbenátků (koupíte ve zdravé výživě za cca 30,-, jedná se o směs vloček, sušené zeleniny, koření), trošku strouhanky, batáty (1 velký batát - sladký brambor - v tomto případě stačí až pro 3 strávníky !!!), jáhly, sůl, ovesné nebo rýžové mléko, kousek másla

Postup přípravy

Karbenátky

polotovar na přípravu smočíme horkou vodou, příp. přidáme nějaké své koření, trochu strouhanky, zprudka opečeme na pánvi v oleji a dáme dopéct do trouby (dělávám pomalu, na cca 160-180 stupňů, zavřené asi půl hodiny)

Kaše

batát si oloupeme, nakrájíme na malé kousky (jde to hůř než u brambor, je dost tvrdý), omyjeme, dáme do vody se solí a uvedeme k varu, když vaří, přidáme malé sítko spařených jahel a vaříme společně... po cca 15 minutách vodu slejeme (přes cedník, abychom nevylili ty jáhly), přidáme půl hrníčku ovesného mléka, trošku másla a rozmačkáme na kaši

Výborný je k tomu salát - ledový, mrkvový

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kosticka 12. 5. 2013, 12:31
dnes kaše podle všeho receptu, je výborná (Y)
Kvíčalka 2. 5. 2013, 13:13
Láká mě ta batátová kaše.Dá se nějak připodobnit chuť?Batáty jsem nikdy nedělala. *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie