Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zeleninové kari s batáty a kokosovým mlékem

0.0
Zeleninové kari s batáty a kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

4–6 porcí 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 žlutá cibule, 4 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 cuketa, asi 1/2 hlávky květáku na růžičky, 1 velká paprika, 1 batát, 1 plechovka (420g) cizrny, 1 plechovka (340g) kokosového mléka, 1 šálek zeleninového vývaru, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce práškového kari, asi 1 lžíce chilli, sůl a pepř podle chuti. přidala jsem trošku garam masaly a koriandru

Postup přípravy

v kastrolu na středním plameni rozpalte olivový olej. přidejte utřený česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka silná zhruba půl centimetru a zázvor. restujte asi dvě minuty, než se vůně rozvine. pak přidejte nakrájenou cuketu a oloupaný batát, květák, slitou a propláchnutou cizrnu, kokosové mléko, vývar, dále kari, chilli, cukr a vše přiveďte k varu. zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte asi 15 minut, nakonec přidat papriku a vařit ještě 5 minut, má zůstat trochu křupavá. osolte, opepřete podle chuti a podávejte s rýží nebo plackami, příp. s chlebem.

Zeleninové kari s kokosovým mlékem je jednoduché indické jídlo založené na koření a omáčce z kokosového mléka. zeleninu můžete použít podle chuti a sezony, batáty nahradit bramborami, výtečná je brokolice, mrkev, špenát, zelené fazole. na uvedené množství by měla mít nakrájená zelenina objem asi čtyř šálků.

Cizrnu jsem použila klasickou vařenou (namočit 24 hodin dopředu, slít vodu a v nové 20 minut vařit).
Kokosové mléko jsem za 35 Kč koupila v Albertu.
Recepis je prý z filmu Láska na kari (Lasse Hallström), ale já jsem ho tam neslyšela:-) a vyšel taky v Lidových novinách.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 11. 10. 2016, 18:36
hmm (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie