(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Mazanec- podle zkušené kuchařky

Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky,120g másla,120g písk.cukru,3 žloutky,sůl,2 lžíce mletých mandlí,200ml mléka,30g droždí,vanilkový cukr,3lžíce rumu,50g rozinek,mandlové nudličky na posypání ,vejce na potření
Postup přípravy
Do nádoby dáme vlažné mléko,rozšlehané žloutky,rum a rozpuštěné máslo(Heru).Na to nasypeme odváženou mouku,pískový a vanilkový cukr,mleté mandle,trochu soli,rozinky a rozdrobíme droždí.Zapneme program těsto a necháme vymíchat a vykynout-což trvá 1 a půl hodiny.Pak vyklopím do mísy a nechám ještě kynout 6 hodin .( v průběhu kynutí několikrát těsto promíchám).
Pak si těsto vyklopím na plech vyložený papírem-vytvaruji do bochánku nechám ještě as i 10 minut kynout.Vyhřeju si troubu na 180°C.Bochánek potřu rozšlehaným vajíčkem a posypu nudličkami mandlí.A dám péci -po mírném zčervenání asi po 10 minutách,přikryju alobalem stáhnu teplotu na 160°C a dopečuještě dalších asi 30 minut -vyzkouším špejlí zda je propečený.
Pak si těsto vyklopím na plech vyložený papírem-vytvaruji do bochánku nechám ještě as i 10 minut kynout.Vyhřeju si troubu na 180°C.Bochánek potřu rozšlehaným vajíčkem a posypu nudličkami mandlí.A dám péci -po mírném zčervenání asi po 10 minutách,přikryju alobalem stáhnu teplotu na 160°C a dopečuještě dalších asi 30 minut -vyzkouším špejlí zda je propečený.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marsi-28
(upraveno)
12. 4. 2017, 23:07
Proč tak dlouho kynout?



nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
13. 4. 2017, 8:02
@marsi-28
Moje zkušenost je taková, že čím déle těsto kyne tak je chutnější.
,ale můžete ho použít hned po vykynutí v pekárně-to záleží na vás.


nahlásit

lidare
(upraveno)
12. 4. 2017, 19:55



nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
10. 11. 2014, 20:17

nahlásit