Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dort Enterprise - jedlý papír

0.0
Dort Enterprise - jedlý papír

Potřebné ingredience

KORPUS na formu 28cm : 8 vajec , 500g polohrubé mouky ,prášek do pečiva ,500g pískového cukru ,8 lžic horké vody ,8 lžic oleje , tuk a mouku na vymazání formy *** trochu rumu na pokapání , na promazání meruňkovou marmeládu KRÉM: Krém (nejen) z ledových kaštanů - Věra K. (ddracice) ID 48978 : 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky, 250ml mléka, 1 puding čokoládový , 2 lžíce cukru, 3x ledové kaštany, 1 kostka másla, moučkový cukr dle chuti (100g) MÁSLOVÝ KRÉM:1/4 l mléka ,50g hl.mouky ,200g másla ,100g moučk. cukru ,truchu vanilkového cukru , 2 žloutky

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s cukrem ,horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova.Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne ,pak rozkrojíme.Korpusy trochu pokapeme rumem ,potřeme meruňkovou marmeládou a krémem.Máslovým krémem jsem mazala horní vrstvu ,pod jedlý papír a zdobila.

Čokoládový krém: dělala jsme tu verzi s pudinkem. Z mléka , mouky a pudinku si uvaříme kaši, odstavíme z plotny a přidáme kaštany. Mícháme do rozpuštění ,necháme vychladnout.
Máslo utřeme s moučkovým cukrem a postupně zašleháme kaši.
Krém je opravdu výborný. Takový lehký, nadýchaný.

Máslový krém: Uvaříme kaši z mléka a mouky.Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem a žloutky a zašleháme kaši

aa

bb

cc

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie