Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kuřecí paličky na červeném víně s tymiánem - vynikající!!!!!!

0.0
Kuřecí paličky na červeném víně s tymiánem - vynikající!!!!!!

Potřebné ingredience

1 lžíce oliv. oleje, 25 g másla, 4 naporcovaná kuřecí stehna nebo cca 8 -10 paliček, 150 g malých žampionů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 225 ml červeného vína, 500 ml kuřecího vývaru, 1 malá plechovka rajčatovéh protlaku, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme půlku másla a oliv. olej. Osolené a opepřené kuř. kousky na něm zprudka opečeme do zlatohněda (cca 5 minut z každé strany). Vyjmeme maso, přidáme zbytek másla a orestujeme cibuli. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek, zase chvilku restujeme. Přisypeme rozpůlené žampiony a zase chviličku restujeme, pak zalijeme vínem. Přimícháme protlak a necháme vařit a redukovat cca 5 minut. Přidáme tymián a a zalijeme vývarem. Maso vložíme zpět a vaříme takto cca 1 hodinu pod pokličkou - mírně probublávat.
Kuře pak opět vyndáme, dáme hořák na nejvyšší stupeň a necháme omáčku zprudka takto vařit bez pokličky cca 10-15 minut, dokud se výrazně nezredukuje a krásně sama zhoustne. Chutě se hodně zintenzivní.
Já pak maso mezitím ještě dávám cca na 10 minut do trouby pod gril, aby se krásně opeklo. Pak vložíme zpět do už hotové omáčky.
Mňam :-)

s opečeným bramborem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidahan 23. 12. 2013, 12:34
Dnes jsem podle receptu vařila oběd. Byl moc dobrý, jenom jsem omáčku trochu přisladila, ale jinak výborný oběd. (F) (F)
Vlr.Buckova 5. 6. 2013, 11:32
Vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie