Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jablečný crumble

0.0
Jablečný crumble

Potřebné ingredience

6 jablek, hruška, třtinový cukr, hladká mouka, máslo, skořice

Postup přípravy

Jablka i hrušku oloupejte, zbavte je jadřince a nakrájejte na plátky. Spolu s máslem a lžící skořice je vhoďte do hrnce, přiklopte pokličkou a nechte ovoce při střední teplotě zhruba 10 minut dusit, jen občas lehce promíchejte.
Mezitím si připravte drobenku ze zhruba 300 g hladké mouky, 150 g hnědého přírodního cukru, 60 až 100 g změklého másla, 1 lžíce skořice a špetky soli. Všechny ingredience smíchejte a zpracujte v misce buď ručně, nebo pomocí dřevěné vařečky či polévkové lžíce, jde to taky. V každém případě potřebujete získat jemnou směs konzistencí připomínající mokrou strouhanku.
Pak si předehřejte troubu na 180 °C. Jablka přesypte do zapékací misky (nebo několika samostatných misek) a rovnoměrně je zasypejte připravenou máslovou drobenkou.
Vložte do trouby a nechte péct asi 35 minut, dokud se na povrchu z drobenky nevytvoří křupavá a zlatavá krusta.
Po upečení nechte jablečný crumble minimálně 10 minut odpočinout a můžete servírovat úhledné hromádky nebo přímo v jednotlivých zapékacích miskách. Crumble je skvělý se zakysanou smetanou a snítkou máty.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

čarodka2 6. 5. 2013, 19:30
to vypadá moc zajímavě, ukládám a díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie