(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
JAHODOVÝ TUNEL

Potřebné ingredience
TĚSTO :6 vajec, 200 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa. NÁPLŇ: 150 g rostlinného tuku Hera máslová, 250 g tvarohu (ne z vaničky), 120 g cukru moučky, jahody (počet záleží dle velikosti - doporučuji střední). NA OZDOBU: plátky mandlí, čokoládová poleva
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vařečkou vmícháme mouku a kakao. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 200°C asi 12 minut.Srolujeme po kratší straně a necháme vychladnout.Ušleháme rostlinný tuk Hera s cukrem do pěny, poté zašleháme tvaroh. Plát rozrolujeme, z kraje odkrojíme pás o šířce horní části formy na srnčí hřbet (já to dělám tak, že si vezmu formu srnčí hřbet, přiložím ke kraji a dle ní odříznu pás). Do formy dáme potravinovou fólii a zbylým piškotem vyložíme dno (po stranách odkrojíme - kus ještě zbude) Dovnitř dáme část krému, poklademe těsně za sebou jahodami, doplníme krémem (část necháme na potření a ozdobení) a přikryjeme odloženým pásem těsta, který pevně přitlačíme.Dáme vychladit do ledničky, poté vyklopíme, potřeme zbytkem krému, posypeme mandlemi a polijeme čokoládou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

chalupnicka
(upraveno)
22. 5. 2013, 9:22
Vypadá skvěle





nahlásit

Yvetaaa
(upraveno)
9. 5. 2013, 16:40






nahlásit

novackova
(upraveno)
8. 5. 2013, 22:06
zítra upeču pro mamku

nahlásit

darinka30
(upraveno)
8. 5. 2013, 21:01
x..super..
nahlásit