(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
;*;*;*;* Jahodový tunel ;*;*;*;*
Potřebné ingredience
Těsto
5 vajec
150 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
20 g kakaa
Náplň
100 g moučkového cukru
250 g čokoládového jogurtu
250 g oříškového jogurtu
6 plátků želatiny
250 g jahod
Zdobení
200 g čokoládové polevy
150 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
80 g jahod
2 lžíce strouhaných lískových oříšků
Postup přípravy
! Příprava !
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a pak lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout a pak z něj opatrně odtrhneme pečicí papír. Z korpusu odkrojíme pruh na uzavření formy. Pak do formy ve tvaru tunelu rozprostřeme potravinářskou fólii a vyložíme ji zbylým plátem.
Polovinu cukru vmícháme do čokoládového jogurtu a polovinu do oříškového. Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu. Polovinu nalijeme do čokoládového jogurtu a polovinu do oříškového. Do tunelu vyloženého korpusem nalijeme nejprve čokoládovou a pak oříškovou náplň. Podélně do středu náplně vtlačíme očištěné jahody a povrch uzavřeme pruhem korpusu. Moučník dáme do chladničky ztuhnout.
Po ztuhnutí tunel vyklopíme, odstraníme fólii a povrch polijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, dáme ji do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na tunel nastříkáme malé pusinky. Na ně dáme plátek jahody a posypeme je nastrouhanými oříšky.
pečení: 15 minut při 200 °C
doba odležení . 60 minut
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty spojíme a pak lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout a pak z něj opatrně odtrhneme pečicí papír. Z korpusu odkrojíme pruh na uzavření formy. Pak do formy ve tvaru tunelu rozprostřeme potravinářskou fólii a vyložíme ji zbylým plátem.
Polovinu cukru vmícháme do čokoládového jogurtu a polovinu do oříškového. Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu. Polovinu nalijeme do čokoládového jogurtu a polovinu do oříškového. Do tunelu vyloženého korpusem nalijeme nejprve čokoládovou a pak oříškovou náplň. Podélně do středu náplně vtlačíme očištěné jahody a povrch uzavřeme pruhem korpusu. Moučník dáme do chladničky ztuhnout.
Po ztuhnutí tunel vyklopíme, odstraníme fólii a povrch polijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, dáme ji do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na tunel nastříkáme malé pusinky. Na ně dáme plátek jahody a posypeme je nastrouhanými oříšky.
pečení: 15 minut při 200 °C
doba odležení . 60 minut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gonzar
(upraveno)
29. 5. 2009, 21:17
To vypadá krásně a chutně.
Ilonáček
(upraveno)
29. 5. 2009, 10:23
jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůparáda