(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
rebarborové labůžo :-)
Potřebné ingredience
těsto-450g pol.mouky,150g cukru,4 žloutky,PDP,250 g hery nebo másla,mléko dle potřeby náplň-kuchyňsky upravená rebarbora,cukr krupice žmolenka -pol mouka,moučkový cukr máslo,karamel-100g cukru krupice,100ml rumu,100ml smetany
Postup přípravy
Těsto mám z místních stránek ani už nevím od koho,ale je dokonalé a má spoustu využití,mřížkové koláče,hraběnčiny řezy atd.Těsto jsem rukou rozprostřela na vymazaný plíšek 28/40,propíchala vidličkou hustě pokryla těsto pokrájenou rebarborou a zasypala tak 3 hrstma cukru,poté se to zasype žmolenkou a dá se péct na 180 stupňů. Během pečení si v kastrůlku rozpustíme 100g krupicového cukru,když má barvu světlého medu,OPATRNĚ přilijeme rum....udělá se cucek :-)nebojte míchejte dál klidně mimo oheň zakrátko přidáme smetanu,vrátíme na oheň,kapku poredukujeme a pocákáme upečený koláč klidně i teplý,nic se tomu nestalo :-) Recept je z internetu mnou upravený a vyzkoušený....a jelikož je to fakt mňamka posílám ho dál.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janymonca
(upraveno)
26. 5. 2013, 21:59
labůžo úžasný a to moc rebarboru nemusím..... všem nám moc chutnalo
hrusticka84
(upraveno)
27. 5. 2013, 16:28
@janymonca
Máte pravdu o víkendu jsem jí vytáhla v práci....chutnala i těm kteří zrovna nejsou přívrženci rebarbory ....jsem ráda,že chutnalo i vám