(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
FRGÁL - vynikající těsto nadýchané!!!

Potřebné ingredience
TĚSTO: 250 g polohr. mouky, 40 g cukr krystal, 1/2 kostky droždí, 125 ml vlaž. mléka, 25 g oleje, 25 g sádla, citr. kůru a šťávu, velkou špetku soli, 1 žloutek NÁPLŇ: 1 kostka tvarohu, 1-2 vejce, lžíce másla, kapka mléka a na šmakec třeba posypat troškou skořice, nebo rozinkami v rumu. Na závěr zasypat posypkou. Správné frgál má být zalité rumem, ale skrz děti tu chybí.
Postup přípravy
Zadělá se na kvásek: 125 ml vlažného mléka + 1/2 kostky droždí + 1 vanilkový cukr. Po 10 minutách smícháme i ostatní přísady na těsto a nechá se kynout asi hodinu (těsto má být tužší a nelepit moc na okraje mísy).
Pak se těsto rozválí přímo na pečícím papíru na plechu do tvaru velkého kola, bohatě se pomaže tvarohovou náplní a nechá ještě 20 minut kynout. Okraje koláče se pomašlují rozšlehaným vajíčkem.
Peče se na 180 stupňů cca 12 minut.
Frgál podle mého receptu je snadný na přípravu, jen se musí počítat s dobou kynutí. Tu bych nezkracovala, protože pak bude váš koláč tak nadýchaný!!!!!! Dobrou chuť...
Pak se těsto rozválí přímo na pečícím papíru na plechu do tvaru velkého kola, bohatě se pomaže tvarohovou náplní a nechá ještě 20 minut kynout. Okraje koláče se pomašlují rozšlehaným vajíčkem.
Peče se na 180 stupňů cca 12 minut.
Frgál podle mého receptu je snadný na přípravu, jen se musí počítat s dobou kynutí. Tu bych nezkracovala, protože pak bude váš koláč tak nadýchaný!!!!!! Dobrou chuť...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

xhanulka
(upraveno)
12. 6. 2013, 22:29
No rum tam opravdu chyběl, příště stejnou chybu neudělám

nahlásit

žingi
(upraveno)
11. 6. 2013, 13:22




nahlásit

lidare
(upraveno)
11. 6. 2013, 13:00






nahlásit