(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
domácí ŠŤÁVA Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
plody bezu dle vlastního uvážení, na 1 l šťávy 2 l vody, 20 g kyseliny citronové, kousek celé vanilky a skořice, několik hřebíčků, 70 dkg cukru krystalu.
Postup přípravy
bezinky odšťopkuji a prolisuji na lisu na ovoce, přileji vodu a dám kys. citronovou s kořením. Vařím 10 minut, pak po částech dávám cukr a vařím dalších 10 minut. Vyjmu koření a horkou šťávu dám do sklenic, uzavřu a otočím vzhůru do kýble s hadrem, aby se nerozbily lahve o sebe. Nechám tak vystydnout a ukládám v temnu.
Z dvojité dávky mi vyšla šťáva na 8 lahví od Jelcina, přesně ty lahve, co mám na fotce. V chladu a temnu mi vydrží uchovaná několik let.
je zdravá na krvinky.
Z dvojité dávky mi vyšla šťáva na 8 lahví od Jelcina, přesně ty lahve, co mám na fotce. V chladu a temnu mi vydrží uchovaná několik let.
je zdravá na krvinky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé