(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Majolkové uzlíky

Potřebné ingredience
250 ml mléka, 100 ml majonézy (sáček je přesně 100ml), 1-1,5 lžičky soli (jak kdo rád slané) , 500 g hladké mouky, 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí, 1 lžička cukru.
Postup přípravy
Těsto umíchala pekárna ale jde samozřejmě i udělat ručně jako klasické kynuté těsto.
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, vytvoříme uzlíky, rohlíky, housky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20- 30 minut.
Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí ,mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C do zezlátnutí. (čas záleží na vaší troubě)
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše, vytvoříme uzlíky, rohlíky, housky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20- 30 minut.
Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí ,mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C do zezlátnutí. (čas záleží na vaší troubě)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

peke
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:54



nahlásit

alimraj1
(upraveno)
30. 8. 2013, 17:00

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
29. 8. 2013, 23:45
Sú krásne

nahlásit