Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jak mrazit houby

0.0
Jak mrazit houby

Potřebné ingredience

Tvořítka nebo to jde i s miskami,houby-uvařit asi cca 10minut.\
\
Letos fakt hodně hub,že jsem si říkala,že by byl plný mrazák,tak jsme to udělala jak popisuji,třeba se někomu bude také hodit

Postup přípravy

Houby očistit nakrájet a uvařit cca 10minut,pak scedíme a dáme do tvořítek pomoci lžičky,kdo nemá může použít i mističky-z umělé hmoty.Houby necháme zmrazit,pak je vyndáme a zabalíme do potravinářské folie a dáme do igelitu,usnadní to místo v mrazáku a letošní úroda je bohatá.

použila jsem tvořítka na zmrzlinu

misky

Tak krásně se vyklopí po zmražení

po vyklopení drží pěkně

Zabalit do potravinářské folie

Zde už jsou i v igelitu,dáme zpět do mrazáku a máme připraveno na použítí.Do polévky atd....vystačí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sympatie 5. 9. 2013, 11:13
Taky nevařím,když jsem vařila,měla jsem dojem,že veškerou chuť hub vyvařím a pak mám jen nějaký blemt.
Evelyn123 5. 9. 2013, 9:21
Houby také vždy před zmražením krátce povařím, nechám okapat, vychladnout a hned dám dle porcí do sáčku a do mražáku. Takhle je však uchovávám jen málokdy. Nejvíc se mi osvědčilo houby povařit (jen je nechat přejít varem) ve slabě osolené vodě, scedit a dát do menších skleniček a zavařit je. Nemusím se obávat delšího výpadku elektřiny protože se rozmrazí poměrně brzo a velké množství se nespotřebuje. Rozmražené jsou potom na vyhazov. Je to pracnější protože se musí sterilovat při teplotě 100 stupňů 45 minut, nechat je do druhého dne a po 24 hodinách tuto sterilaci ještě jednou opakuji. Vydrží i 2 roky v chladu a ve tmě. Nikdy se mi nezkazily. Nejchutnější a bleskově hotová z takto sterilovaných je smaženice.
100ml 4. 9. 2013, 16:45
ja taky houby neprevaruji delam to presne jako pí Jarmilka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Kamila.B. 3. 9. 2013, 15:46
Náhodou,bezva nápad,budu používat!! (Y) (Y) (Y)
Jarmila48 3. 9. 2013, 7:27
já houby nepředvařuji, jen je očistím nakrájím a dávám do pytlíků, nemám z nich zmrazené grče, jsou krásně sypkém takže si naberu množství co potřebuju
veroslava 4. 9. 2013, 10:38
@Jarmila48 Když nepředvaříte, smrdí pak celý mrazák houbami :-(
Kamila.B. 5. 9. 2013, 8:16
@veroslava No právě....
ASTAL 4. 9. 2013, 10:59
@veroslava Souhlasím že to teda smrdí , byla jsem u tety taky je nepředvařuje otevřela mrazák a já cítila jen houby . zkuste si třeba přečíst : http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
margesa 21. 9. 2013, 20:13
@ASTAL ANO VÝSTIŽNÝ ČLÁNEK, NERISKOVALA BYCH *-) *-) *-)
mildík 4. 9. 2013, 10:47
@veroslava taky nepředvařuju,mám je v umělé krabce a nesmrdí nic +o(
Kerstinka 4. 9. 2013, 11:57
@mildík taky nepředvařuju a nic mi nesmrdí.. :^) :^) ,-)
mildík 5. 9. 2013, 12:09
@Kerstinka ....a jsou jak čerstvé,né jak bláto ,-)
veroslava 5. 9. 2013, 14:35
@mildík Já převařuji a nikdy jsem bláto neměla. Stačí jen je nechat přejít varem ,-)
Česťa kuba 2. 9. 2013, 21:11
Nic světoborného *-)prostě jen mražené houby...
Kamila.B. 3. 9. 2013, 15:47
@Česťa kuba jo,ale JAK mražené

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie