(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Chlebík jako Šumava
Potřebné ingredience
380 ml vody, 1,5 pl octa, 3pl oleje, 1,5 kl cukru, 3kl soli, 360g hladké mouky, 215g žitné mouky (dávám i celozrnou), 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí 1,5 kl nebo 1/2 čerstvého
Postup přípravy
Vše dáme postupně do pekárny a nastavíme základní program a pak je upečeno. Teď jsem si udělala v pekárně jen těsto a dala péct do trouby, chlebík byl hutnější.
a jelikož mi to nedalo, protože mi je tu podsouváno, že mám recept z dámy, tak jsem pátrala na svých oblíbených receptářovích servrech a našla jsem ho odkud ho mám, takže tady je odkaz http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMPODOOOJ9&id_kategorie=JNLQMMI3
a jelikož mi to nedalo, protože mi je tu podsouváno, že mám recept z dámy, tak jsem pátrala na svých oblíbených receptářovích servrech a našla jsem ho odkud ho mám, takže tady je odkaz http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMPODOOOJ9&id_kategorie=JNLQMMI3
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivana.king
(upraveno)
6. 10. 2010, 15:34
výborný! Pekla jsem ho sice "jenom" v pekárně, ale chutnal i tak
róčáci
(upraveno)
10. 3. 2008, 7:55
Dobré ráno.Taj jsem chlebík upekla,chuťově byl moc dobrý,ale nechala jsem ho tam na 200 a něco kolem hodinky,takže kůrka byla dost tmavá a dost propečená. Ale chybami se člověk učí a dneska jdu do toho znovu.snad s lepším výsledkem.Budu bedlivě hlídat teplotu.Neznáte taky nějaký dobroučký recept na rohlíky?Předem děkuji Mirka
róčáci
(upraveno)
7. 3. 2008, 13:02
Tak těsto se mi už mptá v pekárně,snad to vyjde.Ještě mám jednu technickou otázku:když ho pečete v troudě tak na kolik stupňů a jak dlouho?V chlebech jsem zatím amatér ,zkušenosti žádné.Předem moc děkuji. mirka
Bzukova2
(upraveno)
7. 3. 2008, 14:11
@róčáci
dala jsem stupňů 180 a jak dlouho nevím, koukala jsem na barvu a šťouchala špejlík, jak se přestal lepit a měl pěknou barvu tak jsem ho vytáhla. Potřela jsem ho před pečením rozpuštěným máslem, můžete taky slanou vodou, nebo rozkvrdlaným vajíčkem. Tak ať se podaří
róčáci
(upraveno)
6. 3. 2008, 10:50
díky za radu,jdu se do něj pustit,potom písnu jaký byl výsledek. Mirka
Bzukova2
(upraveno)
6. 3. 2008, 11:26
@róčáci
držím palce ať vyjde
róčáci
(upraveno)
6. 3. 2008, 7:31
dobrý den,chtěla jsem se zeptat,když pečete tento chléb v troubě,těsto necháte v pekárně i vykynout nebo je vyndáte hned po vymísení ?A na plech dáváte pečící papír nebo ho něčím mažete?Jsem naprostý amatér a nerada bych něco zkopala.mockrát děkuji Mirka
Bzukova2
(upraveno)
6. 3. 2008, 8:16
@róčáci
v pekárně jsem nechala chlebík i vykynout v programu těsto a pak jsem dala na plech, který jsem pro jistotu vymázla máslem
lidkas
(upraveno)
5. 3. 2008, 17:39
Jé ten dělam taky ,je moc dobrý ,ja ho našla na dama.cz
Bzukova2
(upraveno)
5. 3. 2008, 17:46
@lidkas
já na dámu nechodím, přijde mi šíleně nepřehledná Mám to odjinud, už poměrně dlouho, ale nepamatuju odkud
libuseja
(upraveno)
5. 3. 2008, 18:56
@Bzukova2
nejenom na recepty, ale i rady chodím výhradně nawww.dama.cz a nevím, mě se stránky zdají být dosti přehledné http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?podle=cisel&str=0 diskusi tam tedy nestíhám, ale recepty a návody, postupy a pod mají krásně udělané
Bzukova2
(upraveno)
5. 3. 2008, 20:37
@libuseja
ty stránky znám a nelíbí se mi, nevyhovujou mi. Mám pekárnu dýl jak rok a ještě jsem odtamtud recept nečerpala
libuseja
(upraveno)
5. 3. 2008, 22:42
@Bzukova2
zvláštní náhoda http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3742
Bzukova2
(upraveno)
6. 3. 2008, 8:15
@libuseja
tak buď už někdo někdy dal ten recept jinam a nebo to dámy z dámy zkopírovali od jinud