Zobrazit přihlášovací formulář

Výborný štrůdl - se SUKRINEM

0.0
Výborný štrůdl - se SUKRINEM

Potřebné ingredience

•1 balení listového těsta (nebo vlastní recept) •1 vajíčko •jablka •rozinky •Sukrin (místo cukru) •Sukrin Melis (na posypání) - není nutné •skořice

Postup přípravy

VHODNÉ NEJEN PRO DIABETIKY, ALE TAKÉ PRO TY, CO CHTĚLÍ ŽÍT ZDRAVĚ ČI POTŘEBUJÍ OMEZIT PŘÍSUN CUKRU.

Postup:

Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Někdo raději jablka nastrouhá, ale u nás jsou oblíbenější krájené. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dva obdélníky. Rozložíme na ně plátky jablek, osladíme Sukrinem. Dáváme zhruba stejné množsví Sukrinu, jako bychom dali běžného cukru. Pak posypeme propláchnutými rozinkami a skořicí. Kratší strany přehneme dovnitř a delší strany přeložíme přes sebe. Švem položíme na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 25 minut dozlatova. Hotový štrúdl necháme vychladnout a pak jej posypeme Sukrinem Melis (moučka). Někdo má raději již jen tak, bez posypání.

Poznámka:

Díky Sukrinu jsme "ošidili" štrůdl o nějakách 650 kJ (160 kcal). Běžně se při pečení štrůdlu spotřebují asi 4 lžíce cukru. To je asi 40 g cukru. Podle tabulek má 40 g cukru (krystal) energii 651,3 kJ (155,66 kcal). No, možná to není úplně přesné. Berte to orientačně :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie