(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Věnečky a větrníky

Potřebné ingredience
Těsto: 500 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 150 g 100% tuku, 6 vajec, špetka soli. Krém na věnečky: 250 ml mléka, 60 g cukru, 1 vanilkový pudink, 1 žloutek, 1/2 vanilkového cukru, 60 g másla. Krém do větrníků č. 1: 1 sallko (uvařit), 1 máslo. Krém č. 2: šlehačka, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky.
Postup přípravy
Ve vodě rozpustíme tuk a sůl. Až bude voda vařit, přidáme mouku. Po úplném vychladnutí postupně zamícháme vajíčka. Poté na pečící papír stříkáme věnečky či větrníky. Pečeme na 200˚C cca 10 minut pak teplotu stáhneme na 150˚C a pečeme dalších cca 10 minut. PRVNÍCH 10 MINUT NEOTVÍRAT TROUBU!!!
Krém na věnečky: v mléce rozmícháme pudink, cukry a žloutek. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Krém do větrníků: salko uvaříme (nejlépe den předem) a vyšleháme s máslem - dělala jsem z půlky. Šlehačku vyšlehat s cukrem a ztužovačem. Z dávky jsem dělala od oka pů na půl věnečky a větrníky. Proto tak málo krému.
Krém na věnečky: v mléce rozmícháme pudink, cukry a žloutek. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Krém do větrníků: salko uvaříme (nejlépe den předem) a vyšleháme s máslem - dělala jsem z půlky. Šlehačku vyšlehat s cukrem a ztužovačem. Z dávky jsem dělala od oka pů na půl věnečky a větrníky. Proto tak málo krému.

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé