Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

prostě osvěžující

0.0
prostě osvěžující

Potřebné ingredience

korpus - 120g sušenky nebo piškoty, 20g másla, 90ml mléka, kakao podle chuti - ovocná vrstva - 2-3 jablka, 2 mandarinky, 2 pomeranče, (já dělala z toho co lednice dala) cukr, 1,5ks vanilkový pudink, piškoty - jogurtová vrstva - půl velkého jogurtu Holandia (nebo takový jaký máte rádi), 1ks zakys. smetana, tvaroh já dala zbytek co byl v lednici, takže nemusí být, v podstatě do této vrstvy můžete dát co chcete, želatina za studena a granko na posypání

Postup přípravy

Tento recept vznikl z toho co se prostě doma našlo. Jablečný studený dort známe asi všichni a tak jsem ho trošku ozvláštnila. Ingredience na ovocnou vrstvu a jogurtovou si můžete upravit podle sebe, já dělala od oka.Takže nikdy nebudete mít stejný výsledek, pokaždé to bude jíné, podle toho co najdete v lednici.

Na korpus (recept je z obalu želatiny za studena) rozdrolíme sušenky, třeba Bebe nebo piškoty, do kterých přidáme měkké máslo,kakao od oka a podle chuti a mléko. Vytvoříme hmotu, kterou namačkáme do kulaté formy na dort, vyloženou vespod potravinářskou fólií. Z tohoto množství mi přišel korpus nízký a tak příště ho udělám více.
Ovoce uvaříme s cukrem do měkka, poté rozmixujeme a nakonec vmícháme 1,5 vanilkového pudinku rozmíchaného ve vodě (množství pudinku podle množství pyré a jak kdo ho má rád husté). Povaříme do zhoustnutí a pak asi ještě 2 minuty na mírném ohni. Když je uvařeno, lejeme na sušenkový korpus a prokládáme piškotama. Necháme trošku ztuhnout a mezitím si připravíme želatinu za studena podle návodu na pytlíku. želatínu smícháme s jogurtem, zakys. smetanou, nebo tvarohem, tady opět záleží na vás co dáte, prostě co máte rádi. Nakonec nalejeme na ovocné pyré a vrch posypeme grankem.
A je hotovo. U nás to mělo úspěch, mi hlavně chutnalo to ovocné pyré, že nebylo jen z jablek,ale i s citrusy, které tomu dodaly ještě více osvěžující chuti.

,,,,,,

,,,,,,,,

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie