Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

MALINOVÉ OSVĚŽUJÍCÍ ŘEZY

0.0
MALINOVÉ OSVĚŽUJÍCÍ ŘEZY

Potřebné ingredience

Na korpus - 4 vejce, 200g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200g cukru, 5 polévkových lžic horké vody, 5 polévkových lžic oleje..................... Malinová náplň - 400g malin (ale i rybízu, josty, nebo klidně namíchat co právě máte doma), 100 g cukru, pudinkový prášek - vanilkový, 200 ml vody.................... Krém - 400g zakysané smetany, 1ks tvarohu ve vaničce (250g), 200ml smetany ke šlehání, 5 polévkových lžic moučkového cukru, želatinový ztužovač.

Postup přípravy

Korpus - do bílků nasypeme trošku cukru a vyšleháme tuhý sníh. Ušleháme žloutky se zbylým cukrem, vodou a olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10-12 minut. Necháme vychladnout.

Malinová náplň - maliny (nebo jiné ovoce), cukr a 100ml vody necháme projít varem a chvilku provaříme, pak přecedíme přes síto, aby v tom nebyla zrníčka) a přidáme vanilkový pudink, rozmíchaný ve 100ml vody a chvilku (cca minutu) povaříme. Náplň ihned rozetřeme na korpus a opět necháme vychladnout.

Krém - zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku, pak do krému vmícháme želatinový ztužovač, který jsme připravili dle návodu na sáčku. Krém natřeme na malinovou náplň, posypeme grankem (nebo i nastrouhanou čokoládou) a necháme v ledničce ztuhnout.

Tento recept není z mé hlavy, mám ho již nevím odkud, byl původně s rybízem, ale my máme hodně malin, tak jsem si ho upravila tak, jak vyhovuje nám...

jiný pohled

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

karma75 9. 6. 2018, 18:52
Mám ráda maliny v kombinaci s tvarohem a smetanou, Váš recept vyzkouším, vypadá moc lákavě (F) (F) (F)
backa (upraveno) 9. 6. 2018, 18:38
,Dnes jsem upekla Vaše malinové řezy ,měli jsme návštěvu jen se po nich zaprášilo (Y)korpus je nadýchaný a lehoučký .Řezy měly velký úspěch, díky za recept. (L) (hello)
laskonka333 11. 7. 2016, 20:36
(C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie