Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 89 návštěvníků)

"Pravý" medovník podle švagra Tůči :o)

0.0
"Pravý" medovník podle švagra Tůči :o)

Potřebné ingredience

Lepší jsem nejedla!!! Foto pouze ilustrační!!!!!

100 g másla
2 lžíce medu
150 g cukru krupice
50 ml méka
2 vejce
2 lžíce octa
500 g hladké mouky
1 lžíce jedlé sody
Krém
500 ml mléka
200 g cukru krupice
4 lžíce polohrubé mouky
200 g másla
Dohotovení
100 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťe ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou.
2. Vše propracujte na hladké nelepivé těsto, které rozdělte na čtyři díly. Každý díl rozválejte na kulatý plát o průměru 26 cm. Pečtě je v předehřáté troubě. Při 200 C zhruba 5 minut.
3. Mléko smíchejte s cukrem a moukou. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 10-15 minut. Nechte vychladnout , rezšlehejte a přidejte máslo nakrájené na malé kousky. Vše vyšlehejte na hladký krém.
4. Jednotlivé medové pláty okrájejte podle dortové formy, aby byly všechny stejně velké. Potřete je krémem a slepte. Krémem potřete také celý povrch dortu. Odkrojené zbytky korpusu rozdrobte, smíchejte s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypejte. Můžete ho dozdobit krémovými pusinkami. Nechte do druhého dne odležet v chladničce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krejcivjd 21. 2. 2013, 19:21
Uzasnej dortik (Y) zijem v Anglii a pritel ho vzal do prace na ochutnani a anglicani z toho byli upne hotovy (Y) (Y) (Y) (F) (L) (clamp) (clamp)
zuzlikp 30. 1. 2011, 11:04
musim pochvalit Vas medovnik (Y) (Y) (Y) (Y) uz jsem ho delala snad 5 x a je super (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) dekuji za recept
Thanys 17. 12. 2009, 9:22
Hani děkuji za super recept, medovníku jsem se bála, ale ten Váš recept je super. Rychlý, jednoduchý, s těstem se výborně pracuje. U všech měl velký úsoěch a mám ještě jeden nápad! Při pečení mi poprvé zbyly drobečky na posyp a zbyl i krém, vše jsem zamíchala a udělala kuličky, dala jsem je do papírových košíčků a lahůdka byla na světě. Teď jsem udělala tyto kuličky i jako vánoční cukrový. Jen jsem upekla těsto z polovoční dávky a krém taktéž. Krásné vánoce!!!!
Katka.M 29. 4. 2008, 22:20
Tééédy moc díky (clamp) (clamp) Sama jsem čtvrtku zblajzla ke svačince.. po obědě a ke kafíčku a jen tak.... :-# Chudák se ani nestihl rozležet - jen přes noc v lednici je málo, doporučuji aspoň den, pokud vydržíte a to je pak bááájo! A je opravdu celkem jednoduchý a ten efekt (Y) slavím s ním jen úspěchy!! Díky! (L)
martina.in 31. 3. 2008, 20:31
Tak dnes jsem ho prubla a musím říct, že lepší jsem taky nejedla. Už jsem vyzkoušela asi 3 různé druhy těsta, ale tohle je naprosto bezkonkurenční. Celkem mi zabralo udělání těsta, vyválení a upečení 20 minut. Prostě paráda a hlavně ta chuť. Díky, díky, díky. (Y) (clamp) (Y) (clamp) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie