Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Bezlepkový chléb rustikální Nominal

0.0
Bezlepkový chléb rustikální Nominal

Potřebné ingredience

Směs na bezlepkový chléb rustikální Nominal 425ml vody 20ml oleje 13g droždí

Postup přípravy

Jde o chléb ze směsi Nominal,je upraven pro pečení v elektrické troubě. Z pekárny se mi neosvědčil,byl hodně vlhký až mokrý a struktura nebyla tak pěkná. Ubrala jsem vodu,aby se dal tvarovat v ruce a dala jej do elektrické trouby a výsledek je o moc lepší a chutnější. Výsledný chléb má cca 900g.

Smícháme ingredience dle návodu na obalu,pozor vody dáme 425ml,o 50ml méně než uvádá recept.
Míchám v ruce,neb z pekárny se po vymíchání špatně vyndává. Míchám ve skleněné velké míse a pomáhám mu ven stěrkou,kterou objíždím těsto dokola a v podstatě formuji do kulata již tam. Vytvaruji v ruce,případně na vále bochánek,pokud se lepí podsypávám neustále lehce moukou.
Dám kynout na plech vystlaný pečícím papírem a kolem něj postavím kulatou formu na dort o průměru 20cm/bez dna/. Pomoučněným nožem udělám křížek a lehce posypu moukou. Přikryji vlhkou utěrkou a nechám kynout cca hodinku než nabyde k hraně formy. Vkládám dle návodu do vyhřáté trouby na 200st. a po 6 min. snižuji teplotu na 180 st.,kde dopékám do celkového času 1 hodina. Má sice podivný tvar,ale pokud by neměl oporu ve formě,tak by se rozjel do stran a byl příliš nízký
Chléb po vyndání nechávám uplně vychladnout a krájím na kráječi na plátky. Dcera je prozatím jediný bezlepkář a další dny by už chléb nebyl tak dobrý. Každý plátek balím do potravinářské folie a mrazím. Pak vytáhnu požadované množství a rozmrazuji na defrost v MW troubě.
Dobrou chuť

Chléb připravený na kynutí

Nakynutý chléb ve formě

Struktura chleba po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie