Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Staročeské koláče

0.0
Staročeské koláče

Potřebné ingredience

xx

Postup přípravy

Tieto koláče sa ozaj málokde pečú a pritom sú to tie najlepšie. Pripomínajú mi detstvo a prázdniny v západných Čechách, kde ich stále piekla moja babička. Už nikdy nebudú tak krásne a tak chutné, ako keď ich piekla ona. No napriek tomu v našej rodine zostali No.1 práve babičkovské recepty . U nás domácky sa aj recepty volajú že: "babičkovská polievka, babičkovské košíčky, babičkovské koláče,...../ nie babičkine, pretože to mi príde univerzálne. Recepty našej babičky voláme "babičkovské". Ten názov sme si ako decká vymysleli :)

Dám len link na postup, lebo sa mi to nechce 2 x prepisovať. Fotila som ešte neupečené koláče, lebo ešte horúce sa rýchlo zjedia a mám ich tendenciu rozdávať. Presne ako babička :D

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37741&user=102821

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ruzenaji 21. 2. 2014, 15:18
Dobrý den, odkaz je sice krásný, ale ani tam nemáte uvedeno co do kvásku??? na to množství mouky 1 kostka droždí či více? cukr berete z těch 150 g práškového????? na tolik lžic oleje si myslím, že toto by mělo být uvedeno :-( stejně jako i množství mléka na kvásek! to vše ovlivňuje hustotu těsta, jak píšete: " kvások a mlieka asi toĺko, aby cesto bolo akurát, nie husté, skvór redšie..." Možná si myslíte, že to není podstatné, ale prosím asi i přibližně napsat. Vy to zřejmě děláte roky, takže zkušeně - od oka (Y). Děkuji za dodatečné zpřesnění.
kokaZM 21. 2. 2014, 16:07
@ruzenaji Dobrý deň :-$ Rada odpoviem. Kvások je klasika, ako ide na všetky koláče: na 1 kg múky- 1 kocka droždia, mlieko, plus trošku cukru. Či to odoberiete z tých 150 g, ako je v recepte, alebo dáte malú lyžičku kryštálového je v podstate jedno. Tak malé množstvo neovplyvní chuť koláča. Mlieko odmerané nemám, pretože sa to ani úplne presne nedá. Záleží od múky. Cesto, ako som písala, nemá byť husté ako na buchty, ale trošku redšie, aby sa dalo po vykvasení rozťapkať po tom papieri. Olej som tiež nemerala. Proste, ako ma to babička učila, tak to "lyžičkujem/ dodnes a dodnes to mlieko iba odhadujem. Pri budúcom pečení odmerám aj ten olej, aj mlieko. (H) Tak neviem, či som vám pomohla. Myslela som, že mám recept napísaný jednoducho. (L)
ruzenaji 24. 2. 2014, 7:38
@kokaZM Děkuji. V některých receptech je psané až 1 1/2 kostky droždí s tukem či olejem nebo máslem. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie