Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Domácí hrnečkový chleba

0.0
Domácí hrnečkový chleba

Potřebné ingredience

2 hrnky vody, 1 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1a čtvrt kávové lžičky soli, 1 kávová lžička cukru, 3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek žitné chlebové mouky, koření dle zvyku a chuti (já dávám cca 2 káv.lžičky chlebového koření) , 0,5 sáčku suš.droždí.

Postup přípravy

Trochu jsem zase experimentovala s mou pekárnou a vymyslela si recept na chleba a výsledek mě velmi mile překvapil. Upekl se mi super chlebík, vhodný hlavně pro začátečníky s pekárnou.
Všechny suroviny dáme do pekárny ve výše uvedeném pořadí, zapneme program na klasický chléb a ostatní - opečení - dle zvyku. Já mám pekárnu Moulinex, tento chleba peču na velikost 1kg, střední opečení a program 9 (domácí-základní chléb) a je to akorát. Chleba se nepropadá, nedrolí, uvnitř je jako kupovaný a na povrchu má krásně křupavou kůrku.
Můj hrneček v tomto receptu je cca 200 ml.
Doboru chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lavanda 18. 8. 2014, 19:37
chleba jsem pekla 3x a vždy se hodně propadl...dnes upečen počtvrté ale jen s jednou lžičkou suš. droždí a super (Y) :-)...půl sáčku droždí je zřejmě opravdu moc *-)..jinak díky za recept (F)
Gitty 9. 9. 2014, 19:01
@Lavanda *-) dle fotečky u receptu jde vidět, že u mě je 0,5 sáčku suš.droždí akorát. Ale určitě záleží na značce droždí, čerstvosti atd., pak samozřejmě může být jen třetinka sáčku. Jinak moc díky za pochvalu (hello)
Lavanda 27. 9. 2014, 10:59
@Gitty ...sušené droždí používám pouze to s vlaštovkou, možná máte jinou značku *-)...tento chleba peču už po několikáté a opravdu s jednou lžičkou droždí je vzhledově a chuťově super (Y)....zatím nejlepší chleba z domácí pekárny co jsem kdy upekla (Y) :-)..už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale ten Váš je (Y) (Y) (clamp) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie