(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Broskvové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce,20 dkg pískového cukru,10 dkg pol. mouky ,10dkg hladké mouky,2 pol.lžíce vanilkového pudinku,3pol.lžíce oleje,8 pol.lžic teplé vody,1káv.lžička sody. Broskový,nebo meruňkový džem. Krém::2 tvarohy,25dkg másla,2pol.lžíce rumu,2 vanilkové cukry a ml.cukr. Želatina v prášku s pomerančovou příchutí 2ks.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a přidáváme po lžících vlažnou vodu a olej.Pak přidáme mouku promíchanou se sodou a vanilkovým pudinkem.Pekla jsem 15 min v předehřáté troubě.zkoušíme párátkem.
Krém::Vyšleháme máslo s cukrem a vanil.cukrem a rumem a po lžičkách přišleháváme 2 tvarohy.Osladíme podle chuti.
Vychladlý korpus pokapeme rumem a potřeme džemem.Navrstvíme krém a dáme vychladit do lednice.
Mezitím slijeme broskvový kompot a necháme okapat.Pak nakrájíme na plátky a naskládáme na tvarohový krém.A opět šupneme do lednice chladit.
Šťávu z broskví dolejeme vodou, dala jsem 750ml,abych měla želatinu hustou a pěkně držela tvar.Šťávu dáme vařit a jak začne vařit , ,hned stáhneme z kamen a zamícháme želatiny a mícháme do rozpuštění.Necháme chladnout a až začne želírovat dáme první vrstvu na ovoce a zase dáme do lednice a tak postupně potíráme koláč .Stačí nechat vychladit 2 hodiny v lednici a už můžeme servírovat.
Krém::Vyšleháme máslo s cukrem a vanil.cukrem a rumem a po lžičkách přišleháváme 2 tvarohy.Osladíme podle chuti.
Vychladlý korpus pokapeme rumem a potřeme džemem.Navrstvíme krém a dáme vychladit do lednice.
Mezitím slijeme broskvový kompot a necháme okapat.Pak nakrájíme na plátky a naskládáme na tvarohový krém.A opět šupneme do lednice chladit.
Šťávu z broskví dolejeme vodou, dala jsem 750ml,abych měla želatinu hustou a pěkně držela tvar.Šťávu dáme vařit a jak začne vařit , ,hned stáhneme z kamen a zamícháme želatiny a mícháme do rozpuštění.Necháme chladnout a až začne želírovat dáme první vrstvu na ovoce a zase dáme do lednice a tak postupně potíráme koláč .Stačí nechat vychladit 2 hodiny v lednici a už můžeme servírovat.
Jo,kolem dokola jsem měla alobal ,aby mi želatina nestékala pod koláč,pak by byl rozmáčený.
xx
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretina123
(upraveno)
21. 3. 2014, 17:58
Prosím, ta pomerančová želatina je nějaká novinka? Kdo to vyrábí?Děkuji.
backa
(upraveno)
22. 3. 2014, 14:36
@kopretina123
Hani,já si myslím,že ne.Koupila jsem ji u nás v obchodě.Ale nevím,kdo to vyrábí ,obaly jsou už v popelnici
HanaJa5
(upraveno)
21. 3. 2014, 15:57
tak to stojí za vyzkoušení - velmi lákavé
backa
(upraveno)
21. 3. 2014, 17:07
@HanaJa5
Děkuji ,byly moc dobré,takové osvěžující.