(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Kynutá bábovka s nutellou a ořechy
Potřebné ingredience
Těsto: 180 ml mléka, 1 vejce, 50 g másla, 80 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, 15 g droždí. Dále: nutella, sekané vlašské ořechy.
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr a prosáté mouky pokojové teploty. Do rohu vsypeme sůl, na vzdálený konec do důlku v mouce rozdrobíme na lžičku cukru droždí a zapneme program TĚSTO. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme nutellou, posypeme ořechy, stočíme do závinu, podélně rozřízneme a celé lehce pokroutíme. Závin vložíme do vymazané a vysypané bábovkové formy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180°C, později snížíme teplotu na 160°C. Propečenost těsta zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme asi 10 minut ve formě, pak vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
tentokrát uvnitř sypaná kakaem s cukrem a politá máslem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tulipanka
(upraveno)
27. 9. 2014, 19:29