Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

vynikající a jednoduchá paštika z kuřecích jater

0.0
vynikající a  jednoduchá paštika z kuřecích jater

Potřebné ingredience

Dělám jí už dlouho jak jen tak na doma ,ale i na oslavy a má vždy úspěch v lednici vydrží v pohodě 5 dní a je opravdu mooc dobrá , jednoduchá a rychlá příprava. 1000 g kuřecích jater, 1 šlehačka / 200 ml /, 1 máslo, 1 střední cibule, asi 3 stroužky česneku, čerstvý tymián,(může být i sušený),pro změnu můžete přidat mandle či brusinky sůl, pepř, případně paštikové koření, olivový olej toto je ideální množství do silikonové formy na biskup. chlebíček nebo do srnčího hřbetu doporučuji buďto potřít trochou oleje nebo vystlat folií můžeta i angl.slaninou do dortu viz foto příde dvojitá dávka .

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očistěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.
Pokud budete dělat také dort tak po ztuhnutí vydlabejte lžičkou otvory dle vaší fantazie do těch dejte brusinky a zalijte želatinou pokud budete chtít aby vypadal opravdu luxusně tak kolem potřete také želatinou a obalte plátečky mandliček

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 18. 5. 2014, 12:24
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vera N 18. 5. 2014, 9:28
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie