Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Krupicové řezy

0.0
Krupicové řezy

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku pečiva, 4 lžíce horké vody.
Krém 1: 200ml mléka,2polévkové lžíce cukru,3-4lžíce krupice,1vanilkový cukr,100gmásla
Krém 2: 250ml ricotty,100ml smetany,1želatinový stužovač za studena,lžíce džemu,2lžíce cukru
Zdobení: čokoládová poleva

Postup přípravy

Nejprve si upečeme piškot a to tak,že ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou. Ušleháme dotuha bílky,přidáme je ke žloutkům a nakonec přidáme mouku,prášek do pečiva.Nelijeme na menší plech a pečeme asi 45minut na 180°C. Pak necháme korpus vychladnout a připravíme si krém..
Na 1.krém si zahřejeme mléko a až začne vařit,ztlumíme ho a budeme přisypávat krupici a cukr až uvaříme hustý,krupicový krém. Necháme vychladit za stálého míchání(jinak by se udělal škralouch) a pak zašleháme do krému máslo a vanilkový cukr. Toto natřeme na upečenou placku a necháme vychladit asi 1hodinu.Pak si připravíme krém 2. Ricotu smícháme s cukrem a smetanu ušleháme a přidáme k Ricotě. Pak přidáme džem,zamícháme a nakonec přidáme připravený stužovač a rychle natřeme na zaschlý krém 1. Pak polijeme čoko polevou a necháme vychladit 1 den!
TIP: opravdu zkuste vydržet a chladit tento moučník den,protože hrozí riziko "rozpadnutí",když ho budete krájet,protože krémy jsou velice choulostivé:O Ale když vydržíte,můžete se těšit na opravdu skvělý řez ,který je vhodný pro sváteční dny i návštěvy:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sharah 6. 2. 2010, 23:03
Recept vypadá zajímavě. Určitě vyzkouším. (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie