(recept
si oblíbilo 97 návštěvníků)
Super ořechový dort s kapučínem - bleskovka

Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 200g moučkového cukru, 200g mletých ořechů, 150g hladké mouky, 1 prášek do pečiva;Krém: 2 kelímky smetany na šlehání, 3 ztužovače do šlehačky, 3 lžíce oříškového kapučína v prášku; Na ozdobu: loupané ořechy, kakao nebo strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Dortík byl jen tak ke kafíčku, takže se omlouvám,že není okolo nazdobený,ale byl výborný, tak by bylo škoda se s vámi o něj nepodělit :-))
Korpus: z oddělených bílků a 2lžic studené vody ušlehejte sníh, do kterého přidáte cukr. Do našlehané pěny postupně zapracovat žloutky a pak opatrně přidávat směs mouky, mletých ořechů a prášku do pečiva. Po promíchání směs nalít do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 175°C asi 35 min.
BLESKOVÝ KRÉM!! ŽÁDNÉ VAŘENÍ PUDINKU!!!
Krém: ušlehat smetanu společně se ztužovačem a pak přidat práškové kapučíno,vše důkladně našlehat. SMĚS ZTUHNE DO PODOBY KRÉMU.
Korpus 1x prokrojit, důkladně pokapat rumem a potřít asi třetinou krému, přiklopit, celý korpus natřít zbylým krémem a přes sítko poprášit kakaem nebo dát nastrouhanou čokoládu.
Korpus: z oddělených bílků a 2lžic studené vody ušlehejte sníh, do kterého přidáte cukr. Do našlehané pěny postupně zapracovat žloutky a pak opatrně přidávat směs mouky, mletých ořechů a prášku do pečiva. Po promíchání směs nalít do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Péct na 175°C asi 35 min.
BLESKOVÝ KRÉM!! ŽÁDNÉ VAŘENÍ PUDINKU!!!
Krém: ušlehat smetanu společně se ztužovačem a pak přidat práškové kapučíno,vše důkladně našlehat. SMĚS ZTUHNE DO PODOBY KRÉMU.
Korpus 1x prokrojit, důkladně pokapat rumem a potřít asi třetinou krému, přiklopit, celý korpus natřít zbylým krémem a přes sítko poprášit kakaem nebo dát nastrouhanou čokoládu.

kapučíno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Franzovka
(upraveno)
29. 10. 2012, 11:05
Dort byl výborný. Oříšky bezvadně ladily s jemnou chutí krému. Určitě jsem nepekla naposledy.
nahlásit

Alča P.(pejsek)
(upraveno)
20. 8. 2012, 18:36
Můj první upečený
Musím říct Pavlínko že byl vynikající
doma měl velký úspěch myslím že ho budu brzy péct znova
.Děkuji za prima recept










nahlásit
Vera N
(upraveno)
4. 6. 2012, 16:11



nahlásit

monini1
(upraveno)
3. 1. 2012, 16:39
Dobrý podvečer Pavli,chtěla jsem se zeptat na jak velkou formu to těsto výjde
děkuji za odpověd


nahlásit

Klauzka
(upraveno)
10. 6. 2009, 21:51
musím také poděkovat za typ ,na synově oslavě se po dortíku jen zaprášilo a dcera ho chce udělat také.Ještě jednou moc děkuji




nahlásit

kalimera
(upraveno)
23. 11. 2008, 20:39
Musím vám moc pochválit váš recept
. Dnes jsem pekla pro návštěvu a všichni chválili
. Ta kapučínová šlehačka je vynikající, budu používat i jinde
. Děkuji
.






nahlásit

natuška z.
(upraveno)
2. 9. 2008, 20:04
Milá Pavli, na Váš dort jsem se psychicky připravovala měsíc, nejsem totiž žádný pečící nadšenec a co se dortů týče, tak tento byl první. Výsledek předčil všechny mé fantazie - PARÁDA!!! Ořechový korpus jedna báseň, ten krém ani nepopíšu - to byla fantazie, ten si pošušňávala i moje maminka a to je co říct, protože jí hned tak něco nechutná. Pekla jsem ho na mé narozeniny a bude to asi brzy rodinný recept, protože každý kdo ho jedl, recept hned opisoval. Strašně moc Vám děkuji, nastartovala jste mě na vlnu pečení, moc moc děkuji a těším se na Vaše další super recepty. Zuzana






nahlásit

pavlis
(upraveno)
29. 10. 2008, 21:52
@natuška z.
Tak až dnes jsem si přečetla Váš krásný komentář
. Děkuji moc jsem ráda,že chutnal a měl takový úúúspěch
. Přeji ať se další pečení daří.





nahlásit

Baucis
(upraveno)
7. 6. 2008, 16:51
Dobrý den,Pavli, moc se mi líbí recept na Váš dort a rozhodla jsem se,že si ho v předpremiéře vyzkouším( děti nají narozeniny v červenci,nejvyšší čas začít trénovat). Budu péct poprvé,nemáte prosím ještě v rukávu nějakou radu pro nadšeného začátečníka ?
Mějte se zatím hezky,večer uložím děti a jdu na to! Marcela B.



nahlásit

onasi
(upraveno)
19. 3. 2008, 12:39
Pavlí.... ach... dneska jsem vyzkoušela z minidávky krém... Jsem blažená... Ponořila jste mě do dětství, kdy mi teta Iva kupovala v Horních Počernicích na hlavní v cukrárně na rohu u telefonní budky "teplou zmrzlinu", kávový krém v zmrzlinovém kornoutku. Ten recept od Vás má téměř identickou chuť, pokud bych přidala na špičku nože mleté kávy, bude stejný. Díky za osvěžení vzpomínky, krém jistě někdy použiji!!!!!! Dáša







nahlásit

pavlis
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:15
@onasi
Jé tak to jste mě potěšila, že vám chutná. Říkala jsem si takový obyč
, ale třeba někdo vyzkouší


nahlásit

Inka82
(upraveno)
19. 3. 2008, 12:56
@onasi
Mňam to musí být dobrůtka,určitě to vyzkouším a je krásný!!!!! Jo a Dášo tahle cukrárna byla snad nejlepší v Praze,babička nás tam vodila za odměnu nebo když nám vypad zub. Léta jsem si na to nevspoměla děkuju

nahlásit

onasi
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:05
@Inka82
Skoro jsem slzu zamáčkla, dávno je místo cukrárny už něco jiného... A Vy jste někde z Počernic nebo okolí?Nebo tam máte babičku? Sabi, málem jsem Vás nepoznala, máte novou ikonku a i vy jste nějkaká jiná...

nahlásit

Inka82
(upraveno)
19. 3. 2008, 13:19
@onasi
Bydlela jsem v Hloubětíně a v Počerkách mám tetu. Babička v říjnu zemřela tak jsem si pobrečela když jsem si na to vzpoměla. Jojo ikonku mám aktuální tamta byla stará jinak jsem furt stejný pako



nahlásit