Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

pohankovo vločkový cukeťák

0.0
pohankovo vločkový cukeťák

Potřebné ingredience

dělala jsem od oka a tak vám nedám přesnou míru, jen ingredience :o)) mladá cuketa, pohanka, žitné vločky, tvrdý sýr, celozrnná špaldová mouka, mrkev, celer, jarní cibulka, suš. majoránka, suš. oregáno, 2vejce, trochu mléka, česnek, himalájská sůl,kukuřice, můžete dát i hrášek, kmín, pažitka nebo petržel můžete přidat třeba i gyros koření,nebo na mletá masa, nebo nějakou exotiku

Postup přípravy

Je to vlastně jídlo co doma najdete, takže si ho uděláte z toho co právě máte.
Pohanku propláchnu, uvařím v osolené vodě (dám trošku více vody než má být) asi 10-12 minut, pak do ní vsypu vločky promíchám, hrnec zakryju pokličkou a nechám vychladnout. Vločky nasají zbytek vody a nastartují se.
Zeleninu a sýr nastrouhám na hrubém struhadle,cuketu i se slupkou, jarní cibulku na kolečka, přidám koření a vejce (můžete dát žloutek a z bílku udělat sníh), trošku mlíka, nemusí být pokud je dobrá konzistence těsta a promíchat, pak příjde na řadu koření a mouka a úplně nakonec hrášek. Hotové těsto dáme na plech nebo do dortové formy, vyložené peč. papírem a pečeme do zlatova, horký vzduch 180st -200st asi 30min, pořádně propečeme, aby krásně křupal.
Podává se se salátem a třeba i s br. kaší a nebo jen tak za studena taky dobře chutná :o))

..................

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky18 14. 6. 2014, 22:02
(Y) :-) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie