Dýňová pizza - zcela bez mouky

Potřebné ingredience
Vhodné i pro dělenou stravu, podle toho, co si dáte nahoru. Mám v albu vloženou i cuketovou variantu, je se stejným postupem jako tato, ale dodávám fota samostatně. Dýňová nepustí tolik vody jako cuketa a pracuje se s ní líp, takže komu chutná dýně víc než cuketa, můžete vyzkoušet raději v této podobě.
Postup přípravy
1/2 dýně
2 vejce
15 dkg strouhaného sýra
koření dle chuti (sůl, pepř je základ a k tomu volit i jiné - bazalka, oregáno, majoránka, grilovací, adžika... apod.)
česnek dle chuti (1-2 stroužky)
Dýni nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme vyplakat. Potom pomocí šátku nebo kapesníku vyždímáme vodu (opravdu poctivě!!), přidáme nastrouhaný sýr, vejce, okořeníme. směs rozprostřeme na pečící papír, ideál je výška ani ne 1 cm. Dáme do trouby zapéct cca na 10 min. na 180-200°C. Navrch klademe suroviny dle libosti jako na pizzu. Znovu zapečeme cca 15 min na 180-200°C.
Dobrou chuť!

těsto rozprostřeme naslabo

upečeme 10 min.

poklademe dle chuti jako na pizzu

opět zapečeme cca 15 min.

se zeleninou je to lehké a přesto syté jídlo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu














