(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Meteník

Potřebné ingredience
1/2 kg kysaného zelí 2 vejce hrnek teplého mléka (cca 1/4 l) 1 prášek do pečiva 180g hladké mouky 180 g polohrubé mouky sůl, kmín sádlo na plech
Postup přípravy
Meteník je taková placka z kysaného zelí, upečená na velkém plechu, podává se buď samotný nebo obložený jako chleba-s nějakým kouskem šunky, s anglickou slaninou atd. Dobrý je teplý i studený. Mouky dávám 2x2 vrchovaté naběračky, dnes jsem zkusila zvážit a 2 naběračky jsou cca 180g. Příprava je velmi jednoduchá-vše promíchat, rozetřít na plech vymazaný sádlem a upéct do růžova, já peču cca 20 minut na horkovzduch a 200 stupňů. Zelí zceďte, ale neždímejte, jen tak volně slít.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kvítečko
(upraveno)
2. 9. 2014, 9:03

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
1. 9. 2014, 14:18
Vyzerá prudko jedlo a chutne ale hlavne bez veľkej námahy na stole








nahlásit

sislová
(upraveno)
31. 8. 2014, 13:13










nahlásit

peggybundova
(upraveno)
31. 8. 2014, 14:33
@sislová
Ahoj Martinko, my si to uzené dáváme nahoru
Chlapi to mají nejradši s libovou anglickou...jakýkoliv salám je dobrý
jsem ráda, že chutnalo!



nahlásit