Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Rybízové a angreštové koláče

0.0
Rybízové a angreštové koláče

Potřebné ingredience

Kynuté těsto: 1/2 kg polohrubé mouky, 75g cukru, 75g másla, 2 žloutky, 1/2 kostky droždí, cca 300 ml mléka, vanilkový cukr, lžička soli, 1 žloutek na potření Náplň: rybíz, angrešt, cukr, skořice Žmolenka: máslo, cukr krupice, hrubá mouka

Postup přípravy

Nejprve jsem založila na kynuté těsto, klasický postup, za mě pracovala pekárna.
Než těsto vykynulo svařila jsem angrešt s cukrem - cukru podle chuti, zredukovala skoro jako na povidla s kousky ovoce, to samé zvlášť s rybízem. Nechala vychladnout
Žmolenku dělám odhadem, když zbyde, lze zamrazit, příště jako když jí najdete.

Těsto vyválet, vykrájet kolečka, obrácenou pomoučenou skleničkou vytlačit do každého důlek na náplň, okraje potřít rozšlehaným žloutkem, naplnit ovocem a posypat žmolenkou.

Horkovzdušná trouba předehřátá na 180st, pekly se cca 15-20 minut, hlídejte podle své trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miahm 28. 7. 2015, 20:33
Tak ty jsou parádní (clamp) (clamp) (clamp)
dofik 28. 7. 2015, 17:13
určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
chalupnicka 21. 8. 2014, 10:42
mňam -hned bych si dala (C) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie