Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Švestkové koláče

0.0
Švestkové koláče

Potřebné ingredience

na těsto si připravíme: 50 dkg hladké mouky 4 dkg droždí (= 1 kostička) 5 dkg cukru krystal 250 ml vlažného mléka 7,5 dkg másla špetku soli 1 celé vajíčko citrónovou kůru z 1 citronu na náplň si připravíme: 1 vanilkový pudink 2 polévkové lžíce cukru krystal 300 ml mléka dále budeme potřebovat: 2 plechy + 2 pečící papíry na velikost plechů 8 středně velkých sladkých švestek trochu rozpuštěného másla na potření moučkový cukr s vanilkovým cukrem na posypání

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň (klasický pudink, jen trošku hustější).
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30 x 40 cm. Těsto se nelepí! (Pokud by se náhodou lepilo – již při jeho zpracování, přidáme do něj trošičku másla).
Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 16 stejných koleček, rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek (Na jeden plech se pěkně vejde 8 koleček).
Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 180 stupňů) 25–30 minut. Ještě teplé pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 9. 9. 2009, 15:52
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie