Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Posvícenské koláče

0.0
Posvícenské koláče

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky,kostička droždí,dva hrnky mléka(dle potřeby),čtyři vajíčka celá,dvě lžíce sádla,hrnek cukru,dvě lžičky soli,kůra z jednoho citrónu náplň:tvaroh,povidla,mák, drobenka:máslo,mouka,cukr vajíčko na potření

Postup přípravy

Připravíme si kvásek,promícháme vajíčka s cukrem,přidáme mouku,sůl,citrónouvou kůru a kvásek.Postupně propracujeme těsto.Přidáme sádlo a hněteme dokud neni těsto hladké.Necháme vykynout asi hodinku.Krájíme stejné kousky,podle toho jak velké chceme koláče.Narovnáme na plech,vyložený pečícím papírem.Potřeme rozšlehaným vejcem,poklademe náplní a posypeme drobenkou.Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňu asi 20 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PS.KIWI 28. 6. 2011, 20:53
Dobrý den,líbí se mi vaše tvarohové koláče,můžu se zeptat kolik koláčků uděláte z toho 1kg tato velikost koláčků mi vyhovuje,moc Děkuji za odpověd (clamp) :-) (F) (F) (F)Pavla.
jeremy 21. 9. 2010, 7:53
(clamp) (clamp) (clamp) Jejdanánku, to je dobrota! Doufám, že jsou tvarohové... (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) ,-) (F)
ulitka 23. 9. 2010, 0:03
@jeremy jak jinak,u nás je maji nejraději (X) (X) (X),jak moje tři holky,tak i manžel (svatba) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie